Hangi taş ne işe yarıyor, şifalı özellikleri neler?

Doğal taşlar, insanlık tarihinde gizemli ve şifalı özellikleriyle biliniyor. Doğal taşların bu gizemli özelliklerini ve hangi taşın ne tür özellikleri bulunduğunu uzmanı Sibel Sahirleroğlu anlattı. Ametist taşı ve pembe kuvars, renkleriyle öne çıkarak en çok tercih edilen doğal taşlar arasında olduğunu söyleyen Sahirleroğlu, mor renkli ametisttenin pozitif enerji; pembe kuvarsın da aşk taşı olduğunu söyledi.

Hangi taş ne işe yarıyor, şifalı özellikleri neler?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ametistten turkuaza, bu taşlar çeşitli inançlarla sarılır ve çeşitli amaçlar için kullanılır. Hangi taşın ne özelliği olduğunu ise Sibel Sahirleroğlu, anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Doğal taşlar, insanların yaşamlarında uzun süredir gizemli ve şifalı özellikleriyle varlık gösterirken, uzmanlar ve inançlar bu taşlara çeşitli anlamlar yüklüyor. Doğal taş satıcısı Sibel Sahirleroğlu, “Mor renkli olanlar ametist taşını temsil eder ve negatif enerjiyi alarak pozitif enerjiye dönüştürür. Aynı zamanda, radyasyonu emerek, bilgisayar gibi elektronik cihazlarla aynı ortamda bulundurulabilirler. Pembe kuvars ise yoğun sevgi titreşimleri yayarak, 'aşk taşı' olarak adlandırılır.” dedi.

Florit taşı hafızayı güçlendirirken, sitrin ve pirit taşı ise para bolluğu ve bereket getirdiğine inanıldığını, hatta cüzdanlarda bile taşınabileceğini söyleyen Sibel Sahireroğlu, “Aventurin taşı şans getirirken, kalp sağlığını da olumlu etkiler.” ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-28.jpg

FİRUZE TAŞI VE BİNLERCE YILLIK HİKÂYESİ

Sibel Sahirleroğlu, “Akik taşı stresle mücadelede ve nazardan korunmak için kullanılırken, turkuaz da nazarı savuşturmak için tercih ediliyor. Firuze taşıyla ilgili bir rivayete göre, Peygamber Efendimiz, ‘Firuze taşını takıp dua edenin duasının geri çevrilmeyeceğini’ söylemiş. Tabii bu bir söylenti olarak gelmiş. Bunlara ek olarak Lapis lazuli taşı, Mısırlılarda çok kutsal bir taşmış. Boğaz çakrasını çalıştırır. Boğaz bölgelerindeki rahatsızlıklara örneğin troid rahatsızlığına iyi gelir bu yüzden kolye gibi boynunuza takabilirsiniz.” dedi.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DOĞAL TAŞLAR

Sibel Sahirleroğlu, kaplan gözü taşının tarih boyunca güç ve cesareti sembolize etmiş ve özellikle tüccarlar arasında "tüccar taşı" olarak litaratüre geçtiğini dile getirdi. Sahirleroğlu, Osmanlı döneminde, tüccarların yolculuklara çıkmadan önce genellikle kaplan gözü ve sitrin taşlarını yanlarında bulundurduğunu, bu durumun ise tüccarların gücünü ve cesaretini temsil ettiğini aktardı.

Ayrıca, kristal kuvars ve siyah taşlar negatif enerjilerden korunmada etkili olduğu ve taşların yaydığı titreşimlerin hareket ettikçe fayda sağladığına inanıldığını dile getiren Sahirleroğlu, doğal taşlar vücuda temas ettiğinde ise minerallerin vücuda geçtiği ve bu geçişin, ametist taşı gibi taşlarda bulunan lityumun, akıl hastalarının tedavisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.