Hastalıklardan korunmak için bu önerileri dikkate alın!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok hastalık baş göstermeye başladı. Soğuk algınlığı gibi çok sayıda kış hastalığının görüldüğü bu günlerde soğuktan ve hastalıklardan korunmak adına uzmanlar vatandaşları uyardı.

Hastalıklardan korunmak için bu önerileri dikkate alın!
Yayınlanma:

Birçok hastalık kış mevsiminde bağışıklığın da azalmasına dayanarak daha sık görülebiliyor. Soğuk havalarda en ufak bir tedbirsizlik vücut direncinin de yetersiz olduğu durumlarda daha ciddi hastalıklara yol açıyor. Kışı hastalıksız geçirmek adına uzmanlar doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek uyarıyor.

KAPALI ALANLARDA MASKE ŞART!

Dünyayı sarsan Kovid-19 salgınından sonra maske takmak artık rutin haline gelmişti. Salgın hafifledikten sonra çıkarılan maskeler yeniden Kovid-19 dahil birçok bulaşıcı hastalığın yeniden türemesine sebep oldu. Bu nedenle uzmanlar ilk olarak soğuk havalarda maske takmanın önemine değiniyor. Özellikle toplu taşıma araçlarında olası bir hastalığın bulaşmaması için bu en gerekli olan tedbirlerden.

EN SIK YAPILAN YANLIŞLAR

Soğuk havalarda vücudumuzu üşütmemek de alınacak tedbirlerden. Fakat burada birçok kişi doğru zannedilen yanlışları yapıyor. Sabah saatlerinde işe gider gitmez ısınmak adına yapılan en büyük yanlışlardan biri sıcak çay ve kahve tüketmek. İçerisinde kafein bulunduğu için çay ve kahve gibi içecekler bilinenin aksine vücudun daha çok üşümesine sebep oluyor.

basliksiz-1.jpg

ISI DENGESİNİ AYARLAYIN

Ayrıca içinde oturulan oda ısısını ve nemini de ayarlamak gerekiyor. Uzmanlar çok soğuk ortamlardan sıcak ortamlara birden geçildiğinde kılcal damar çatlamalarının oluşabileceğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda sıcak hava odayı kurutabileceğinden dolayı mutlaka kalorifer üzerinde bir kap içerisinde su bulundurulması öneriliyor.

hastalik.jpg

YEME DÜZENİNE DİKKAT

Kış mevsiminde hem üşümemek hem de hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de uyku ve yemek düzeni. Soğuk havalarda özellikle C vitamini içeren gıdalar tüketmek ve kahvaltı öğününün atlanmaması gerekiyor. Günlük yeterli uyku uyunması da bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyor.

vitamin.jpg​​​​​​​

Sizler de hem soğuklardan hem de hastalıklardan korunmak ve keyifli bir kış geçirmek için bu basit ama önemli tedbirleri uygulayabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.