Her derde deva olan kanser düşmanı gıdalar!

Dünyada her yaş grubunda görülen ve ölümcül bir hastalık olan kanser için yıllardır çalışmalar yapılıyor. Özellikle 40 yaş üstünde sıkça görülen kanser hastalığının yüzlerce çeşidi bulunuyor. Kansere birebir iyi gelen ve tedavi sürecini kolaylaştıran gıdalar neler? İşte detaylar...

Her derde deva olan kanser düşmanı gıdalar!
Yayınlanma:

Sağlıksız beslenme ve genetik özelliklerden dolayı oluşan kanser hastalığında gün geçtikçe vaka sayıları artmaya devam ediyor. Uzmanlar erken teşhis ve tüketilen gıdaların önemini vurguluyor. Sağlıklı ve düzenli beslenme kanser riskini azaltıyor ayrıca kanser hastalarının tedavi sürecini de kolaylaştırıyor.
Yapılan araştırmalara göre özellikle kuru bakliyatın faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim ve bağışıklık sistemine yararlı olan bakliyatlar kanser riskini de azaltıyor. Yemeklerde ve salatalarda sürekli tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kansere karşı yüksek koruyucu özellikler taşıdığını belirtiyor.

KURU FASULYENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Araştırmalara göre fasulye kanser hücrelerinin yayılmasını önleyen ve kanser riskini azaltan bir besin olduğu açıklandı. Özellikle meme kanserine iyi gelen kanser ayrıca kalp krizi riskini de azaltıyor. Kan şekerini dengeleyen fasulye ayrıca ömrü de uzatıyor.
Kanser tedavisinde önemli bir rol oynayan fasulyeyi her yetişkinin haftada en az iki kere tüketmesi gerekiyor. Kuru veya yeşil fasulye hem yemeklerde hem de salatalarda bulundurulması gerekiyor. Bunların yanı sıra; nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, soya fasulyesi gibi bakliyatlar çok iyi protein kaynağı olmasının dışında kanserin güçlü savaşçıları olarak biliniyor.

GÜCÜN RENGİ TURUNCU!

Uzmanlar, karotenoidlerin kansere neden olan ve dışardan alınan bakteri ve kötü hücreleri etkisiz hale getiren bir besin içeriği olduğunu açıkladı. Karotenoidleri içerisinde barındıran turuncu, sarı, yeşil ve kırmızı meyve ile sebzelerin içerisinde bulunuyor. İçerisinde yüksek derecede karotenoid barındıran yiyecekler ise bal kabağı ve patates oluyor. Ayrıca mevsimine göre tüketilmesi gereken bu besinler arasında havuç, mısır, kayısı, portakal, karpuz, domates, yeşillikler, şeftali ve nektari yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.