Koyu yeşil yapraklı sebzelerle sağlıklı beslenmek mümkün
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olarak kabul ediliyor ve beslenme uzmanları tarafından sık sık öneriliyor. Diyetisyen Rümeysa Yaman, koyu yeşil yapraklı sebzelerin lif açısından önemli olduğunu anımsatarak her mevsim tüketilmesi önerisinde bulundu.
ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Yüksek besin değerine sahip koyu yeşil yapraklı sebzelerin lif ve antioksidan bakımından oldukça zengin olduğu biliniyor. Diyetisyen Rümeysa Yaman, "Koyu yeşil yapraklı sebzeler, içerdikleri demir ve folat ile kan hücrelerinin üretimini artırır. Vücudu zararlı etkilerinden korur ve hücresel hasarı önler. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, beta-karoten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından oldukça zengindir." diye konuştu.
anadolugazete.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Diyetisyen Yaman, “Her mevsim yeniliyor ama oruç tutanların sahurda yapacağı bir omlete ıspanak eklemesi lif açısından o yemeği daha zengin hâle getirecektir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler tokluk hissini artırır ve dolayısıyla kilo kontrolüne yardımcı olur." dedi.
Rümeysa Yaman, şöyle devam etti: "Koyu yeşil yapraklı sebzeler, vücut için bir dizi fayda sağlıyor. Bu sebzeler genellikle yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğine sahip; ıspanak, pazı, brokoli, tere, roka, kuzukulağı gibi sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi lazım."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.