Porsuk Baraj Gölü pelikanları ile büyüleyici

Porsuk barajını ziyarete gelen pelikanlar fotoğrafçıların göz bebeği haline geldi.

Porsuk Baraj Gölü pelikanları ile büyüleyici
Yayınlanma:

Tarımsal sulama amaçlı kullanılan ve Eskişehir'in içme suyunu sağlayan Porsuk Baraj Gölü, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya'yı içine alan geniş bir alanı kapsayan Frig Vadisi içerisinde yer almaktadır.

pelikan.jpg

Porsuk Baraj Gölü, yıl boyunca ak kuyruklu kartal, kara akbaba, kızıl kuyruklu atmaca, altın kartal, yaban gelinciği, patka, leylek, karabatak, küçük ak balıkçıl ve bozkuş gibi çeşitli kuş türlerine yaşam alanı sağlamaktadır. balıkçıl. Şu anda göl bir ak pelikan sürüsüne ev sahipliği yapıyor ve göle gelen bazı doğa tutkunları başta pelikan olmak üzere kuşların fotoğraflarını çekiyor.

pelikan3.jpg

Kütahya'nın farklı bölgelerinde yaban hayatı fotoğrafları çeken Akdemir'e göre, Porsuk Baraj Gölü kuş türleri için önemli bir alandır. Afrika'dan Avrupa'ya göç eden pelikanların her yıl nisan ayında burada mola verdiğini belirtti. Şu anda gölde yüzlerce pelikan var ve burası Türkiye'de en çok kaldıkları yerlerden biri. Pelikanların bir kısmı göçlerini sürdürürken, bir kısmı da haziran ayına kadar burada kalabiliyor.

Akdemir, yöre halkının balıkçılıktan geçimini sağladığı ve kuş türlerinin beslendiği bir alan olan Porsuk Baraj Gölü'nün korunmasının önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.