Sindirim sistemine iyi gelen 10 besin!

Uzmanlar, ramazan ayında oruç tutanlara, iftar ve sahur öğünlerinde dengeli ve sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Çünkü yağlı ve ağır yemekler sindirim sisteminin rahatsızlanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle anadolugazete.com.tr okuyucularımız için sindirim sistemine iyi gelen besinleri araştırdık. İşte detaylar...

Sindirim sistemine iyi gelen 10 besin!
Yayınlanma:

Ramazan ayında oruç tutanlar için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemli çünkü uzun süreli açlık ve susuzluk, vücutta çeşitli değişimlere neden olabiliyor.

Ramazan ayında oruç tutan birçok kişi mide yanmasından, mide şişkinliğinden ve bağırsak rahatsızlıklarından dert yanıyor. anadolugazete.com.tr okuyucuları için sindirim sistemine iyi gelen yiyecekleri araştırdık. İşte bu besinler;

  1. Su: Oruç tutanlar için iftarda ve sahurda yeterli miktarda su içmek çok önemlidir. Susuzluk hissini giderir, vücut sıvı dengesini korur ve sindirimi destekler.

  2. Taze meyve ve sebzeler: Lif bakımından zengin olan taze meyve ve sebzeler, sindirimi iyileştirebilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir. Özellikle salatalık, marul, domates, havuç gibi su içeriği yüksek sebzeler tercih edilebilir.

  3. Kuru meyveler ve yemişler: Hurma, kuru kayısı, kuru incir gibi kuru meyveler ve ceviz, badem, fındık gibi yemişler sindirimi kolaylaştırabilir ve enerji sağlayabilir.

  4. Tam tahıllı gıdalar: Kepekli ekmek, bulgur, kahverengi pirinç gibi tam tahıllı gıdalar, lif içeriğiyle sindirimi destekleyebilir ve tokluk hissi sağlayabilir.

  5. Yoğurt: Probiyotik özelliklere sahip olan yoğurt, sindirim sisteminin sağlığını korur ve sindirime yardımcı olabilir.

  6. Zeytinyağı: Zeytinyağı, sindirim sistemini düzenler ve bağırsak hareketlerini teşvik edebilir.

  7. Çorba: Sebzeli çorba, hem su alımını artırabilir hem de sindirimi kolaylaştırabilir.

  8. Bitki çayları: Nane, rezene ve ıhlamur gibi bitki çayları sindirime yardımcı olabilir ve rahatlama sağlayabilir.

Uzmanlar, sahur ve iftarda aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini söylüyorlar. Uzmanlar, kızartma yemekleri yerine, haşlama, buğulama veya fırın yemeklerinin tercih edilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.