Türkiye sağlık turizminde dünya 7.'si

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sağlık seyahatlerinin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak, firmaların uluslararası arenalarda daha fazla yer edinmelerini sağlamak ve rekabet güçlerini artırarak markalaşmalarını desteklemek amacıyla çeşitli faaliyetlerin teşvik edildiği belirtildi.

Türkiye sağlık turizminde dünya 7.'si
Yayınlanma:

Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki markasının ve tanıtım stratejisinin öncüsü olan "Heal in Türkiye" internet portalının Bakanlık desteğiyle hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, portalda faaliyet gösteren 175 kurumun yer aldığı ve başvuruların arttığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin medikal turist tercihlerine olumlu katkı sağlayan 40 uluslararası kabul gören akreditasyona sahip sağlık kuruluşuyla dünya genelinde 7. sırada yer aldığı belirtildi. Özellikle Orta Doğu ülkeleri ile Almanya, Birleşik Krallık, Rusya gibi ülkelerden Türkiye'ye yoğun sağlık turistleri akını olduğu ifade edildi.

Açıklamada, 2022'de sağlık hizmet ihracatından 1,9 milyar dolar gelir elde edildiği, 2023'te ise 1,4 milyon sağlık turistinin ülkeye gelmesiyle bu rakamın 2,3 milyar dolara yükseldiği bildirildi.

Geçen yıl sektör temsilcileri tarafından düzenlenen 12 ticaret ve alım heyetinin desteklendiği, Berlin ve Londra'da düzenlenen sektörün önde gelen fuarlarına milli katılım organizasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara bakanlık tarafından sağlanan desteklerin arttığına dikkat çekilen açıklamada, dünyanın önde gelen turizm fuarlarına milli katılım organizasyonu düzenlenerek sektör temsilcilerinin katılım sağladığı 6 HİSER projesinin desteklendiği, ayrıca 7 markaya TURQUALITY ve 7 markaya da Markalaşma Programı kapsamında destek verildiği belirtildi.

Sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalara sağlanan desteklerin 2023 yılında yüzde 281 artışla 733 milyon lira seviyesine yükseldiği ifade edilen açıklamada, ülkenin küresel sağlık turizmi payının ve katma değerinin arttırılması için sektör paydaşlarıyla koordineli şekilde çalışmaların sürdürüleceği ve küresel bir merkez olma hedefine emin adımlarla ilerleneceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.