Uzmanlar neden 'Akdeniz Usulü' beslenmeyi öneriyor?

Akdeniz Bölgesine özgü bir beslenme tarzını ifade eden Akdeniz Usulü beslenme, birçok uzman tarafından öneriliyor. İçerisinde yer alan farklı besin türleriyle yaşam boyu sağlıklı kalmayı sağlayan bu beslenme türü çok sayıda hastalığı da önlüyor.

Uzmanlar neden 'Akdeniz Usulü' beslenmeyi öneriyor?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Akdeniz diyeti olarak da bilinen Akdeniz Usulü beslenme, sağlıklı yağlar, taze sebzeler, meyveler, baklagiller, tam tahıllar ve balıkları içeren dengeli bir diyeti vurguluyor. Özellikle kalp sağlığını korumak ve ömür boyu dinç kalmak için çok sayıda uzman doktor ve diyetisyen Akdeniz diyetini öneriyor.

NEDEN AKDENİZ DİYETİ?

Akdeniz diyetinin temel yağı olarak bilinen Zeytinyağı, doymamış yağ asitlerini içeriyor ve kalp sağlığına iyi geliyor. Bu nedenle yemeklerde genel olarak zeytinyağı kullanılması öneriliyor. Bununla birlikte, her öğünde bol miktarda taze sebze ve meyve tüketiliyor. Bu, lif, vitaminler ve antioksidanlar bakımından zengin bir beslenmeyi desteklediğinden dolayı sindirimi kolaylaştırıyor.

salata.jpg

Akdeniz usulü beslenmenin önemli bir parçası Fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller de protein ve lif kaynakları olarak sık sık tüketiliyor. Ayrıca gündelik hayatta tüketilen beyaz un yerine bulgur, kepekli ekmek, esmer pirinç gibi tam tahıl ürünleri de Akdeniz diyetinin temel taşlarını oluşturuyor.

OMEGA-3 ŞART!

Akdeniz diyetinde tüketilen en önemli besinlerden biri de balık ve deniz ürünleri. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu yiyecekler kalp sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Her türlü ürün çeşidinden dengeli bir biçimde yararlanmayı gerektiren Akdeniz diyetinde badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile chia tohumu, keten tohumu gibi tohumlar, sağlıklı yağlar, protein ve lif içermesi açısından sıkça tercih ediliyor.

balikk.jpg

Tüm bu besinlerle birlikte bol su da tüketilmesi önerilen Akdeniz diyeti, dengeli ve çeşitli bir diyeti vurgulayarak sağlıklı bir yaşam tarzını destekliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.