Uzmanlar uyarıyor: Mutlaka sahura kalkın!

Oruç tutan kişilere sahura kalkmayı tavsiye eden Diyetisyen Gülsüm Hazman, sahurda; haşlanmış yumurta, bol yeşillik, domates, salatalık, beyaz peynir ve tam buğday ekmeği ile hazırlanan bir tabağın ideal bir seçenek olduğunu söyledi.

Uzmanlar uyarıyor:  Mutlaka sahura kalkın!
Yayınlanma:

Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önemli ipuçları veren Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin dikkatlice çiğnenmesi ve yavaş bir tempoda tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan ayında oruç tutanlara yönelik önerilerde bulunan Hazman, sahurun önemli olduğunu vurguladı.

Ramazan ayının başlangıcının adaptasyon süreci olduğunu belirten Hazman, oruç tutan kişilere sahura kalkmayı önerdi.

SAHURDA NASIL BESLENİLMELİ?

Sahurda peynir, zeytin ve söğüş gibi hafif besinlerin tüketilmesini öneren Hazman, "Özellikle haşlanmış yumurta, bol yeşillik, domates, salatalık, bir miktar beyaz peynir ve tam buğday ekmeği ile hazırlanan bir tabak, ideal bir seçenektir. Tokluğu artırmak için kuru kayısı ve hurma gibi besinleri de eklemek faydalı olacaktır.”

"SAHURDA MAKSİMUM ÜÇ BARDAK SU İÇİLMELİ"

Sahur sonrası bir bardak ayran içmenin gün boyu enerji seviyesini yükseltip tokluk hissi sağlayabileceğini belirten Hazman, sahurda maksimum üç bardak su içilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir bardak öncesinde, bir bardak sahur sırasında ve bir bardak sonrasında tüketilmelidir."

İftarı bir bardak su ve bir hurma ile açmalıyız. Daha sonra bir kâse çorba içerek 5-10 dakika ara verilmelidir. Bu ara verilmezse hazımsızlık ve şişkinlik yaşanabilir. Özellikle Ramazan'ın ilk haftasında bu tür sorunları önlemek isteyenler ara vermeyi ihmal etmemelidir. Yemekler yavaş ve sakin bir şekilde yenilmelidir”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.