Sami Gökçe

Sami Gökçe

Yeni bir mülteci akımı hazırlığı mı yapılıyor?

Yeni bir mülteci akımı hazırlığı mı yapılıyor?

Türkiye ile Afrika’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Ruanda arasında 5 yıl önce imzalanan turizm işbirliği anlaşması, 29 Mayıs 2024 günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Anlaşmanın yürürlük tarihi ile İngiltere’nin Hint asıllı Başbakanı Rishi Sunak’ın düzensiz göçmenlerle ilgili açıklaması acaba tesadüf mü?

Değerli okurlar hatırlarsanız, İngiltere ile Ruanda arasında yapılan anlaşma uyarınca İngiltere’ye kaçak yollarla giren göçmenler Ruanda’ya gönderilecek. Elbette İngiltere, eski sömürgesine kaçakları barındırma karşılığında bir ücret de ödeyecek. Peki bunun Türkiye ile ne ilgisi var?

Anlatalım!

Türkiye 17 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararname ile yıllık 2 bin yabancıyı ülkeye getirip ücretsiz tedavi edeceğini duyurdu. 10 Mayıs tarihinde yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu rakam 7 bin olarak düzenlendi. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez sosyal medya hesabı X’ten İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın “Ruanda’ya gönderilecek mültecilerin tedavisi Türkiye’de yapılacak. Parasını İngilizler ödeyecek.” açıklamasını paylaştı.

Peki bu mümkün mü?

Olayları art arda sıralayınca bu kadar tesadüf olamaz diye düşünüyor insan!

Örneğin: 2011 yılında Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlar tamamen temizlendi, milyonlarca Suriyeli Türkiye’ye geçti! ABD Afganistan’dan çekildi on binlerce Afgan elini kolunu sallaya sallaya Türkiye’ye geldi. Hamas İsrail’e saldırdı, İsrail’in tepkisi çok sert oldu ve Gazze’yi aylardır bombalıyor. 36 bin insan öldü. Yüz binlerce yaralı var. Filistinliler Türkiye’de tedavi oluyor.
Bütün bunlardan sonra İngiltere Başbakanı Sunak’ın açıklamasını da ekleyince ister istemez, “İngiltere’nin Ruanda’ya gönderdiği göçmenlerin son durağı Türkiye mi olacak acaba? sorusu akla geliyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da X’te, İngiltere Ruanda ile anlaşarak mültecileri Ruanda’ya yolluyor. Ruanda ile AK Parti hemen bir turizm anlaşması yapıyor. Ve İngiltere’den Ruanda’ya gidenler Ruanda’dan Türkiye’ye mi getiriliyor?” diye sordu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da “Geçtiğimiz Temmuz ayında uyarmıştım, şimdi bakıyoruz ki İngiltere, Ruandalıları Türkiye’ye göndermenin formülünü bulmuş.” Paylaşımı yapıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ise “Bu turizm alanında işbirliği anlaşması konusunda kamuoyunun ve bizlerin bazı tereddütleri giderilmelidir.” endişesini dile getirdi.

Yaklaşık 14 milyon nüfusu olan Tutsi ve Hutu kabilesinin yaşadığı Ruanda’da halk açlıktan kırılıyor!
Bırakın Turist göndermeyi, turizm rehberleri Ruanda’ya gidecek olanları bile tehlikeli ülke diye uyarıyor.
Peki siz bu anlaşmanın “masum” ve “iyi niyetli” olduğuna inanıyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Gökçe Arşivi