Ankara'da arılı kovan dağıtımı başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Başkent Balı” üretiminin artırılması ve arıcılıkla uğraşan çiftçilere ekonomik katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Arılı Kovan ve Malzeme Desteği” dağıtımına başladı.

Ankara'da arılı kovan dağıtımı başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Başkent Balı” üretiminin artırılması ve arıcılıkla uğraşan çiftçilere ekonomik katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Arılı Kovan ve Malzeme Desteği” dağıtımına başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın çiftçilere her türlü desteğin verilmesi yönündeki talimatının ardından harekete geçen Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı, ilk dağıtımı Şereflikoçhisar ve Evren ilçesinden başlattı. Büyükşehir ekipleri, 20 ayrı ilçede yaklaşık 2 bin Başkentli çiftçiye, 24 Mayıs tarihine kadar arılı kovan dağıtımı yapacak.

REKOR BAŞVURU

Başkent’te arılı kovanı desteğine bu yıl rekor başvuru olduğunu belirten Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, yaklaşık 2 bin arıcıya, 9 bin 250 arılı kovan dağıtılacağını söyledi. Hem Başkent çiftçisini hem de Başkent ekonomisini olumlu etkileyecek proje hakkında bilgi veren Eraslanoğlu, şu bilgileri paylaştı, “Yüzde 25 katkı payı ve yüzde 75 hibeyle dağıtımlarına başladığımız arılı kovan ve malzeme desteğimize, Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerimizden başladık. Her gün farklı ilçe veya ilçelerimizde sürdüreceğimiz dağıtımlarımız sayesinde hem çiftçimiz hem şehrimiz kazanacak.”

BAŞKENT BALI BİR MARKA OLACAK

Başkent balının bir marka haline dönüşmenin hayal olmadığının altını çizen Eraslanoğlu, yeni desteklerin artarak devam edeceğini de açıkladı, “Başvuruda bulunup, katkı paylarını yatıranlara kişi başı; 5 adet arılı kovan, 2 kilogram arı otu, 10 kilogram arı keki ve 1 takım arıcılık malzemesi desteği veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, ‘Ankara’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için destek çalışmalarının çeşitlendirilmesi ve yeni destekler verilmesi’ talimatıyla harekete geçtik. Pek çok konuda olduğu gibi arı yetiştiricilerine de destek vermeyi sürdüreceğiz. Desteklerimiz sayesinde Başkent Balı bir marka olacak, buna gerçekten inanıyoruz.”

EN ÇOK BAŞVURU BEYPAZARI’NDAN

Dağıtımların yapılan planlama sonrası ilçe ilçe yapılacağını ifade eden Eraslanoğlu, en çok arılı kovan dağıtımının en fazla başvurunun yapıldığı Beypazarı’nda gerçekleşeceğini söyledi. Arılı kovan desteği alacak çiftçilere tek tek ulaşıldığını ve bilgilendirildiklerini söyleyen Eraslanoğlu, “Sadece Beypazarı’nda 282 arı yetiştiricimize, bin 410 arılı kovan ve malzeme desteği sağlayacağız” dedi.

KOVAN DAĞITIM TARİHLERİ

Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde yapılacak kovan dağıtımına ilişkin takvim ise şöyle; 8 Mayıs Salı- Şereflikoçhisar ve Evren, 9 Mayıs Çarşamba-Nallıhan, 10 Mayıs Perşembe-11 Mayıs Cuma-Beypazarı, 14 Mayıs Pazartesi-Ayaş ve Güdül, 15 Mayıs Salı-Haymana ve Polatlı, 16 Mayıs Çarşamba Bala ve Elmadağ, 17 Mayıs Perşembe Gölbaşı, 18 Mayıs Cuma Çubuk, 21 Mayıs Pazartesi Akyurt, 22 Mayıs Salı Pursaklar ve Mamak Kutludüğün, 23 Mayıs Kahramankazan ve Sincan, 24 Mayıs Perşembe Çamlıdere ve Kızılcahamam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.