Ankara'da mülteciler için ruh sağlığı merkezi açıldı

Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Relief International’ın işbirliği ile yürütülen “Mültecilerin Özel Sağlık Hizmetlerine Erişiminin Artırılması” programı kapsamında, Ankara’da mültecilere yönelik yeni bir ruh sağlığı merkezi açıldı.

Ankara'da mülteciler için ruh sağlığı merkezi açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Avrupa Birliği'nin finansal desteği, Relief International'ın işbirliği ile yürütülen “Mültecilerin Özel Sağlık Hizmetlerine Erişiminin Artırılması” programı kapsamında, Ankara'da mültecilere yönelik yeni bir ruh sağlığı merkezi açıldı.

AB, Türkiye'deki 4 milyona yakın mültecinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim ve sağlık gibi hizmetlere ulaşımlarının artırılması hedefiyle finanse ettiği Türkiye'ye desteğini sürdürüyor. AB'nin finansal desteği, Relief International'ın işbirliği ile yürütülen “Mültecilerin Özel Sağlık Hizmetlerine Erişiminin Artırılması” programı kapsamında, Ankara'da mültecilere yönelik yeni bir ruh sağlığı merkezi açıldı. Açılışa, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Göçmen Sağlığı Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik de katıldı.

UOSSM Ankara Ruh Sağlığı Merkezi Temsilcisi Zelal Aday, "Burada anadili Arapça olanlara özellikle Suriyelilere ruhsal sağlık hizmeti veriyoruz. Hem konuşma bozukluğu olan çocuklar için hem de yardıma ihtiyacı olanlar için bir merkez açtık. Bunun Ankara için, özellikle bulunduğu bölge için çok faydalı olacağına inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Relief International Türkiye Direktörü Andrea Patterson, Ortaklarımızın desteğiyle Ankara'da bir ruh sağlığı merkezi açtık.Ruh sağlığı çok büyük bir sorun. Özellikle nüfusun yüzde 25'i kadarını etkilenen bir sorun. Bu Türkiye'de çok öncelik verilen bir sağlık sorunu değil. O nedenle Türkiye hükümetinin uygulamalarına destek sağlamak ve uygulamalardaki boşlukları doldurmak amacıyla bu merkezin açılışını yaptık'' şeklinde konuştu.

UOSSM Ankara Ruh Sağlığı Merkezi Birim Sorumlusu Nesrin Seef ise "Biz onlara iyi bir hizmet vermeye çalışıyoruz ücretsiz olarak. Konuşma terapisi yapıyoruz. Bizim amacımız sadece ruh sağlığıyla ilgili hizmet vermek" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.