Ankaralılar Yakacık’ta pazarlığa tutuştu

Yakacık’ta 4 bin civarı büyükbaş, 2 bine yakın küçükbaş kurbanlık görücüye çıktı.

Ankaralılar Yakacık’ta pazarlığa tutuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi’nin Yakacık’ta 300 bin metrekarelik alana kurduğu Başkent’in en modern hayvan pazarına Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurban satıcıları, kurbanlıkları ile giriş yaptı ve sıkı pazarlıklar başladı. 300’e yakın çadırın kurulduğu Yakacık’ta 4 bin civarı büyükbaş, 2 bine yakın küçükbaş kurbanlık görücüye çıktı.

CANLI ETİN KİLOSU 22 TL

Dolar, Euro ve altındaki sürekli artış ile art arda gelen zamlar kurban pazarına da yansıdı. Canlı etin kilosu kurban alanlarında ortalama 22 TL’den alıcısını ararken kıt kanaat dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan vatandaşlar da havyan satıcılarıyla pazarlığa tutuştu. Modern, temiz ve güvenli ortamıyla Ankaralıların tercihi olan Yakacık’ta aileler pazarlıklar yaparken, küçük misafirlerin hayvan dostlarıyla kısa sürede kurduğu masum diyalog da yüzlerde tatlı bir tebessüm oluşturdu.

KURBANLIKLARA SIKI DENETİM

Yenimahalle Belediyesi veteriner hekimleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin hazır bulunduğu alanda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların satışının yapılmasına izin verilmiyor. Mescitten, kafeteryaya, duşlardan, lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü alanda, belediye temizlik araçları çevre kirliliği ve koku olmaması için gün aşırı temizlik ve ilaçlama da yapıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor.

ZAMANDAN TASARRUF

Öte yandan son teknoloji otomatik kesimhaneler, yine vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından otomatik kesimhanelerde 5 dakikada kesilecek ve vatandaşlara poşetler içinde teslim edilecek. Ayrıca belediye 23 araçlık et taşıma filosu ve 200 et taşıma sepeti ile de vatandaşların işini kolaylaştıracak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.