Ankaralının tercihi Etimesgut

Enakliyat, 'REIDIN-Enakliyat Taşınma Endeksi'ni oluşturdu. Endekse göre, Ankara'da taşınanların ilk tercihi yüzde 29.3'lük oranla Etimesgut ilçesi oldu.

Ankaralının tercihi Etimesgut
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da en çok tercih edilen ilçe Etimesgut olurken, en çok tercih edilen mahalle ise yüzde 3.86 ile Etimesgut'a bağlı Eryaman Mahallesi oldu. Etimesgut'u yüzde 17.2'lik oranla Çankaya, yüzde 14.4'lük tercih oranıyla Keçiören takip etti.

YAŞAM KALİTEMİZ YÜKSEK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut'un gelişim hızını ve neden tercih edildiğini değerlendirdi. Demirel, "Hiç kimse mutlu, mesut olmadığı yerde yaşamayı tercih etmez. İnsanımız, Etimesgut'ta yaşamaktan mutlu ve mesut ki ilçemizde ikamet ediyor. Tercih edilmemizin başlıca nedenleri arasında, gelişim vizyonumuz ve belediye hizmetlerimiz önemli rol oynuyor. İnsanımız daha modern kentlerde, daha güzel çevrede, daha rahat ve huzurlu mekanlarda yaşamak istiyor. İşte bu noktada insanımızın bu isteğine cevap veren hizmetlerimiz dikkat çekiyor. 36 mahallemizin tamamına hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar yapıyoruz. Aile yaşam merkezleri, spor tesisleri, yeşil alanlar inşa ediyoruz. Her kesime ve her yaş grubuna hitap eden hizmetlerle, yaşam kalitesi daha da artan insanımız mutlu ve huzurlu oluyor. Belediye olarak yaptığımız 303 park, 30 hatıra ormanı, 87 adet eğitim, kültür, spor ve yaşam merkezi ile hayata geçirdiğimiz onlarca sosyal ve kültürel projeyle, halkımızın yaşam kalitesini daha da yukarılara çekmek için gece gündüz çalışıyoruz. Etimesgut'un bu gelişimini gören ve konforunu yaşamak isteyen vatandaşlarımız ilçemizi tercih ediyor " dedi.

etimesgut-1-(1).jpg

İNSANLAR YEŞİL ALANI TERCİH EDİYOR

REIDIN CEO'su Kerim Bertrand, Etimesgut'un tercih edilmesini ulaşımına, sakinliğine ve yeşil alanlarına bağlayarak, "İnsanlar, artık şehir merkezinden sıyrılıp daha sakin ve yeşil alanlara yönelmektedir" dedi. Enakliyat Kurucu Ortağı İskender Yılmaz ise; "Ankara'da Etimesgut hem şehir merkezine yakın hem de şehrin kalabalığından biraz uzak olmasından dolayı, taşınmalarda en çok tercih edilen bölge olarak öne çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

566.500 nüfuslu Etimesgut, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi olurken, Türkiye'nin 17., Ankara'nın 5., büyük ilçesi olarak dikkat çekiyor. 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.