Ankara'ya su indirimi müjdesi

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Ankara genelinde 2019'da indirimlerin devam edeceğini açıkladı.

Ankara'ya su indirimi müjdesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, ASKİ’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar, faaliyetler ve yeni yılda yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkent’in içme ve kullanma su ihtiyacını karşıladıklarını belirten Kınacı, ASKİ’de geride bırakılan bir yılda yeni bir kurumsal kimlikle şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kıldıklarını söyledi.

aski-degerlendirmesi-1.jpg

ASBESTLİ SU BORUSU KALMAYACAK

Başkent genelindeki 173 kilometre uzunluğundaki asbestli, çimentolu su borularının yenilenmeye başladığını, ilkbahar aylarında tamamının değiştirileceğini belirten Kınacı, şehrin hiçbir yerinde asbestli borunun kalmayacağını açıkladı. ASKİ’nin geçen bir yılda yeni su kaynaklarının bulunması, kuyular açılması ve atık suların toplanarak uzaklaştırılması için çalışmalar yaptığını da ifade eden Kınacı, “Su sıkıntısı olan 23 mahallede (köy) açtığımız 23 su kuyusu ile 82 bin kişinin su ihtiyacını karşılamaya başladık. Açılan su kuyularında suyun da kalitesini belirleyerek suyun yapısına uygun arıtma sistemi kurduk” dedi. Beypazarı ve Polatlı gibi ilçelerde daha çok hissedilen su yetersizliğini gidermek için grup köy projelerini devreye sokacaklarını belirten Kınacı, “Bu bölgelerde göletler inşa ederek göletlerden grup köylere su vermeye başlayacağız. Bunun da planlamalarına başladık” diye konuştu. 

SU KAYNAĞINDATEMİZLENİYOR

Başkent’in suyunu kaynağından itibaren temizlemeye başladıklarının altını çizen Kınacı, yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi, “Ankaralıların kaynak suyu lezzetinde su içmesi için barajlarda algasit uygulamasını başlattık. Baraj Havzası Koruma Planları için çalışmalar yapıyoruz.  Arıtmada kullandığımız kimyasalları ve dozajlarını değiştirerek koku ve tatta önemli gelişmeler sağladık. Bir diğer koku kaynağı olan kloru İvedik Su Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra 32 farklı noktada kurduğumuz klorlama istasyonlarından vermeye başladık. Dozaj ayarlaması yapıldığı için artık klor kokusu yok oldu.”   

GEREDE TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Gerede’den gelecek suyla birlikte Kesikköprü’den su almayı bırakacaklarını belirten Kınacı, 31 bin 574 metre uzunluğundaki tünelin yapımında sona gelindiğini, geçirimsizlik testlerinin ardından şubat ayının sonundan itibaren su akıtmaya başlayacakları müjdesini verdi. ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, sudaki kayıp kaçakların önlenmesi, su verimliliğinin arttırılması ve sağlıklı bir yönetim anlayışının yanı sıra enerji maliyetlerinin düşürülmesi halinde su faturalarının yarı yarıya kadar inebileceğine işaret etti. Başkan Tuna’nın 2018 yılında su faturalarında indirim yapılması konusunda talimat verdiğini belirten Kınacı, “Başkanımızla birlikte yaptığımız hesaplamalar kapsamında önce 16 ilçede daha sonra da Başkent genelinde su indirimi yaptık. Son olarak da her ay 5 lira olarak alınan şube yolu bakım ücretini kaldırdık” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.