Anne sınava kızı ile birlikte girdi

​​​​​​​Üniversiteye giriş sınavı YKS kapsamında üniversite adayları bugün ilk olarak TYT'de ter döktü. Adaylardan bir anne-kız ve bir abla-kardeş sınav heyecanını birlikte yaşadı.

Anne sınava kızı ile birlikte girdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) adaylardan Özge Ece Çiftçi, annesi Özlem Çiftçi ile, adaylardan Ömer Baklacıoğlu ise ablası Ilgın Gülhan ile aynı okulda girerek heyecanı birlikte yaşadı. 

Üniversiteye giriş sınavı YKS kapsamında üniversite adayları bugün ilk olarak TYT'de ter döktü. Adaylardan bir anne-kız ve bir abla-kardeş sınav heyecanını birlikte yaşadı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde annesi ile aynı binada sınava giren Özge Ece Çiftçi, geçen sene de teyzesiyle aynı yerde sınava girdiğini belirterek, bu sene de annesiyle aynı katta sınava gireceklerini ifade etti. Şu an zaten bir üniversitede okuduğunu söyleyen Çiftçi, “Geçen sene çok stresliydim bir beklentim olduğu için. Bu sene, ‘aynı yerde girer miyiz’ diye düşündük, deneyelim dedik. Heyecanlı değilim, annem benden daha heyecanlı" dedi. 

Birlikte sınava girmenin nasıl bir duygu olduğu sorusuna ise Ece Çiftçi, “Biz zaten her şeyi beraber yapıyoruz. Yaşlarımız yakın, arkadaş gibiyiz” diye karşılık verdi. Çiftçi, annesinin sınavda kendisini geçeceğini söyledi. 
Özge Ece Çiftçi’nin annesi Özlem Çiftçi ise, “Geçen yıl teyzesiyle aynı yerde sınava girmişti, bu sene de benimle giriyor. Tesadüf oluyor bu herhalde” ifadelerini kullandı. 

abla-kardes-001.jpg

Sınava ablasıyla aynı binada giren Ömer Baklacıoğlu ise, “Mühendislik fakültesinde okuyorum. Kendi girdiğim seneden daha rahatım açıkçası. Üzerimde bir stres yok, titrerdim o sene. Ablama ‘sınava gireyim’ dedim, o da ‘tamam, ben de gireyim’ dedi. Öylece girmeye kadar verdik” dedi. 
annelikizli-001.jpg
Ömer Baklacıoğlu’nun ablası Gülhan da, “Ben de kendimi bir deneyeyim dedim. Beni geçerse ne olacak bilemiyorum” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.