AŞTİ’de çığırtkanlara geçit yok

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi BUGSAŞ (Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.), Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ), çığırtkanlara karşı mücadele başlattı.

AŞTİ’de çığırtkanlara geçit yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

BUGSAŞ bünyesinde bulunan AŞTİ’de; 200 güvenlik personeli, 188 sabit ve hareketli kamera, emniyet ve zabıta personelinin desteğiyle gürültü kirliliğine neden olan ve vatandaşları rahatsız eden çığırtkanlara adeta göz açtırılmıyor.

Çığırtkanlara etkin denetim

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın son olarak AŞTİ’de 50 dakikalık ücretsiz otopark müjdesi vermesinin ardından çığırtkanlara yönelik denetimleri sıklaştırın talimatı da vatandaşlardan destek gördü.

AŞTİ’de gelen şikayetler üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, çığırtkanlarla etkin mücadele yöntemlerini kullanarak, kontrolleri de artırdı. Kontrollerin dışında vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla hem AŞTİ’de hem de ANKARAY’da vatandaşların çığırtkanlara itibar etmemeleri, biletlerini yazıhanelerden almaları konusunda uyarı anonsları yapılmaya başladı.

Öncelik vatandaşın huzuru

Başkent’e gelen konukların en büyük giriş kapısı ve Ankara’nın ulaşım noktası olan AŞTİ’ye günlük ortalama 120 bin ziyaretçi giriş-çıkış yapıyor.

Çığırtkanların yakalanması konusunda yapılan denetimlerin önemine dikkat çeken ve bizzat kendisi de denetimlere katılan BUGSAŞ Genel Müdürü Mehmet Alyüz, “AŞTİ, Ankaramızın en çok insan sirkülasyonu olan bölgesi. Bu yönüyle hem güvenlik hem de vatandaş huzuru açısından son derece hassas davranılması gereken bir yer” dedi.

Vardiyalı takip

AŞTİ’de hizmet veren esnaf, dernekler ve vatandaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde en büyük şikayetin “çığırtkanlar” konusu olduğunu tespit ettiklerini belirten Alyüz, mücadelenin tavizsiz süreceğine dair şu bilgileri verdi:

“Biz bunun önlenmesi adına hemen çalışmalara başladık. İki vardiya halinde mobil çalışan 200 güvenlik personelimiz, 188 hareketli ve sabit kameramız, emniyet ve zabıta personelimizle birlikte mücadele ediyoruz.”

AŞTİ’ye dışarıdan gelen, yazıhanelerle hiçbir ilgisi olmayan, getirdiği müşteri başına komisyon alan ve yüksek sesle vatandaşları yollarından çeviren çığırtkanlara göz açtırmayacaklarını vurgulayan BUGSAŞ Genel Müdürü Alyüz, Şubat tatiline girilmesi nedeniyle sirkülasyonun arttığı AŞTİ’de çığırtkanların sayısının da arttığını gözlemlediklerini ancak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Çığırtkanlara cezai işlem

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla AŞTİ’ye yönelik ilk olarak 25 dakika olan ücretsiz otopark uygulamasının 50 dakikaya çıkarıldığını da hatırlatan Alyüz, çığırtkanlığın suç olduğunu ifade etti.

Çığırtkanlık yaptığı tespit edilen kişilerin yakalanarak polis ve zabıta aracılığıyla “Kabahatler Kanunu”na göre cezai işleme tabi tutulduğunu hatırlatan BUGSAŞ Genel Müdürü Mehmet Alyüz, AŞTİ’de bundan sonra da vatandaşları memnun edecek uygulamaları hayata geçireceklerini açıkladı:

“Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın AŞTİ’deki müjdeleri bitmiyor. Otopark ile ilgili Ankaralılardan çok olumlu geri dönüşler aldık. Başkanımızın desteğiyle çığırtkanlara karşı da büyük bir mücadele başlattık. Bununla ilgili ziyaretçilerimizden memnuniyet mesajları gelmeye başladı. Gelen tüm talepleri, eksiklikleri istişare ediyoruz. AŞTİ’deki müjdelerimiz devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.