ATO Başkanı Gürsel Baran ’Yapı Bazaar’ açılışına katıldı

Gürsel Baran, inşaat sektörünün dünyada ve Türkiye’de gelişimin ana eksenini oluşturduğunu belirterek, "Bizim yüksek oranlı-istikrarlı büyüme ve istihdam yaratma ihtiyacımız inşaat sektörünün önemini büyütüyor.

ATO Başkanı Gürsel  Baran ’Yapı Bazaar’ açılışına katıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ATO Başkanı Baran, Etimesgut Belediyesi, Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Ankara Şubesi, Etimesgut İnşaat Müteahhitler Derneği tarafından düzenlenen ’Yapı Malzemeleri, İnşaat, Dekorasyon ve Emlak Günleri’nin açılışına katıldı.

Baran açılışta yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen paydaşları kutlayarak, "Bu organizasyona imza atanlar, ekonomik gelişim için önemli bir alanda çalışmaya imza atılıyor ve bunu yaparken de ortak çalışma kültürünün güzel bir örneği sergileniyor. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var’. Ortaklaşa imza attığınız ve inşaat sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirdiğiniz Yapı Bazaar’ın ilki çok başarılı geçmişti. Bugün de buradaki tablodan anlaşılıyor ki geçen yılın başarısı katlanarak artacak" dedi.

İnşaat sektörünün önemine dikkat çeken Baran, sektörün tüm dünyada gelişimin ana eksenini oluşturduğunu, iki yüzden fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturduğunu belirtti. Araştırmacıların ortalama bir evde 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça tespit ettiğini vurgulayan Baran, "Bu nedenle de lokomotif sektör olarak tanımlanıyor. Hiçbir ekonomik faaliyet bu kadar çok doğrudan ve dolaylı etki doğurma gücüne sahip değil. Bizim yüksek oranlı, istikrarlı büyüme ve istihdam yaratma ihtiyacımız inşaat sektörünün önemini daha da büyütüyor. Sektör sadece bina inşa etmiyor yani bir anlamda ülkemizin geleceğine tuğla koyuyor" diye konuştu.

Açılış törenine Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin ve Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Baki Çelen katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.