ATO üyelerine uzaktan eğitim

Gürsel Baran, işçi ve işverenlerin açık üniversite modelinde olduğu gibi evlerinden ya da iş yerlerinden bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları aracılığıyla eğitim alabileceklerini belirtti.

ATO üyelerine uzaktan eğitim
Yayınlanma:
Güncelleme:

ATO üyesi işverenler, ODTÜ’nün yürüttüğü e-öğretim projesi BİLGE-İŞ kapsamında hazırlanan derslerle hem kendileri eğitim alabilecek hem de çalışanlarına uzaktan eğitim imkanı sağlayarak ihtiyaç duydukları alanlarda gelişimlerini sağlayabilecekler. Kısa adı BİLGE-İŞ olan “İşçi ve İşverenlerin Bilgi İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “Bilişim ve İş Dünyası” semineri, ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, ATO’nun ODTÜ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliğinin mali desteğiyle yürütülen projenin paydaşlarından biri olduğunu söyledi.

“Eğitimi üyenin ayağına götüreceğiz”

“E-öğretim” olarak adlandırılan uzaktan eğitim modelinin dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla uygulandığını anlatan Baran, şunları kaydetti:

“Ankara Ticaret Odası yönetimi olarak üyelerimize verdiğimiz hizmetleri, bilim ve teknolojinin sunduğu imkânlar doğrultusunda yeniden şekillendirmeyi ve çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Günümüzde zaman çok değerli. Üyemiz vakit ayırıp odamızda düzenlediğimiz bir eğitim programına katılamayabilir ama biz e-öğretim yoluyla bu hizmeti onun ayağına götüreceğiz. E-öğretimin en iyi yönlerinden biri zaman ve mekân sınırını ortadan kaldırmasıysa, bir diğeri de çok sayıda insana ulaşması ve fırsat eşitliği sağlaması. Biz Ankara Ticaret Odası olarak e-öğretim fırsatlarını üyelerimizin faydasına sunmak için sabırsızlanıyoruz. Üyelerimizin sektörlerindeki gelişmeleri takibi ve bilgilenmesi rekabette geri düşmemek adına büyük önem taşıyor. BİLGE-İŞ Projesi’nin başarılı olacağına ve örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde klasik bir eğitim modeliyle insan kaynaklarımızı geliştiremeyiz. Bilimin ve teknolojinin sunduğu imkânları eğitim alanında mutlaka kullanmalı ve hayat boyu öğrenmeyi desteklemeliyiz.”

ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan da konuşmasında, eğitim ve araştırma alanında Türkiye’nin en itibarlı markası olan ODTÜ’nün 2014 yılında dünyanın en saygın üniversiteleri sıralamasında ilk 100’e girdiğini hatırlattı. Eğitim alanında mükemmeli ararken toplumu da göz ardı etmediklerini anlatan Sayan, BİLGE-İŞ’in bir topluma hizmet projesi ve herkese açık bir ders havuzu olduğunu söyledi. Sayan, BİLGE-İŞ Projesi’yle Türkiye’nin insan kaynağının ODTÜ birikim ve kültüründen daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Hedef 2023’te 2023 ders

ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve BİLGE-İŞ Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Kürşat Çağıltay ise, projeyi KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiklerini söyledi. Proje çerçevesinde hazırlanan eğitim portalının açıldığını, şu anda 10 olan ders sayısının kısa sürede 100’e çıkacağını belirten Çağıltay, “100 dersi başlangıç noktası olarak görüyoruz. 2023 yılında 2023 derse ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız büyük bir e-ders havuzu oluşturmak” dedi.

BİLGE-İŞ Projesi Takım Lideri Meltem Koca da bilgeis.net eğitim portalı hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.