Başkan Tuna Haymana’da muhtarlarla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkentli muhtarlarla Haymana’da bir araya geldi.

Başkan Tuna Haymana’da muhtarlarla buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkentli muhtarlarla Haymana’da bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler, yapılacak projeler ve yeni yatırımlar hakkında muhtarlara yaptığı sunumla bilgi veren Başkan Tuna, muhtarların kendi mahalleleriyle ilgili taleplerini dinleyerek, çözüm önerilerine yönelik istişarelerde bulundu.

ORTAK AKIL VURGUSU

“Ortak akıl” ilkesiyle tüm Başkentlilerle birlikte el ele yönetim anlayışını benimsediklerine vurgu yapan Başkan Tuna, ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal ve kültürel faaliyetlerden alt-üst yapı çalışmalarına kadar pek çok konudaki çalışmaların detaylarını kapsamlı bir sinevizyon gösterimi ile anlattı.  Muhtarların görevlerinin toplumsal barış için de önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna yaptığı açılış konuşmasında, “Bire bir vatandaşla temas eden önemli bir görevde bulunuyorsunuz. Sizlerle istişare ederek vatandaşa hizmet etmek bizim görevimiz. Her bölgenin her mahallenin farklı talepleri ve ihtiyaçları var. İhtiyaç sıralamasına göre bunları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz” dedi.  Sık sık muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiğinin altını çizen Başkan Tuna, “Ulaşım talepleri her zaman öncelikli oluyor. Biz de bunun için ilk adımı 24 saat ulaşım hizmetiyle attık. Amacımız öğrencilere, gece çalışan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak” şeklinde konuştu.

baskan-tuna-1.jpg

PROJELER İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

 Vatandaş memnuniyeti öncelikli projelere önem verdiklerini ifade eden Başkan Tuna, kent yönetiminde muhtarlara işbirliği çağrısı da yaptı, “Sizlerin görevi suyum akmıyor, çöpüm toplanmıyor demek değil. Bunlar zaten vatandaşlar tarafından dile getiriliyor. Yönetici olarak bizlerin görevi vatandaşların göremediklerini iletmek, orta ve uzun vadede hayata geçirilmesi gereken çalışmaları iletmek… Ankara’nın en önemli ihtiyaçları yol ve alt yapı. Nüfus artışını göz önüne alarak ulaşım ve altyapı çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Gelecekte raylı sistemleri yaygınlaştırmamız gerekiyor. Şimdiden pek çok noktada raylı sistemler yaygınlaştırılmalı. Yine aynı zamanda kanalizasyon, yağmur suyu giderleri ve içme suyunda iyileştirme yapılması gerekiyor. Göreve geldiğim andan itibaren ulaşılmayan köylere ulaşılması talimatı verdim, ‘yapılmadık köy yolu kalmayacak’ dedik. İkinci olarak içme suyu problemini göz önüne aldık. Bu problemlerin çözülmesi için bütün imkanları seferber edelim dedik. Halen yol ve içme suyu sıkıntısı olan köyler var. Bunun takibini yapıyoruz.”

BAŞKAN TUNA’YA TEŞEKKÜR

Programda konuşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya ilçeye verdiği destekten ötürü teşekkür ederken, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya ev sahipliği için teşekkür ediyoruz. Mahallelerin, bölgelerin sorunlarını ortak akılla çözmeye çalışıyoruz. Amacımız şehirlerimize, bölgelerimize daha iyi bir hizmet sunmak” diye konuştu.

ASKİ’NİN YATIRIM REKORUNU BAŞKAN TUNA AÇIKLADI

Başkan Tuna, tüm gün ayrı ayrı ya da gruplar halinde görüştüğü muhtarlara kapanış konuşmasında da seslenerek, önemli açıklamalarda bulundu, “Tüm taleplerinizi tek tek değerlendireceğiz. Yapılacak ne varsa gerçekleştireceğiz. Sayın ASKİ Genel Müdürümüzün bana ilettiği bir not var. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Bin 630 kilometre içme suyu hattı, 960 kilometre kanalizasyon yağmur suyu hattı, 267 adet su deposu ve 135 adet de kuyu ihalesi gerçekleştirdik. Toplamda 1 milyar 350 milyon liralık kaynak ile ASKİ tarihinde gerçekleşen en önemli yatırım rekoru kırıldı” dedi. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kilometre köy yolu yapımının tamamlandığını da söyleyen Başkan Tuna, “Şehir içinde asfalt sıkıntısı olan yerler var. Bunların bir kısmını yaptık daha yapılması gereken çok iş var. Her şey bitti diyemeyiz, bu yanlış olur. İyi niyetle el ele verip bütün birimler ve de özellikle bizim gözümüz kulağımız olan sizlerle Ankaramızı daha da güzelleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın da bizlere her konuda desteği büyük” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.