Başkentli Genç Girişimciler  10 Dakika Nefes Aldı!

GGYD’nin 39. İş’te Fırsat Toplantısı sıra dışı bir etkinliğe sahne oldu. Toplantıda önce ekonomi konuşan genç girişimciler ardından 10 dakika süren bir nefes terapisine katıldı; nefeslerinin tamamını kullandı. Terapi sırasında ortaya renkli görüntüler çık

Başkentli Genç Girişimciler  10 Dakika Nefes Aldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD)’nin, Ankara’nın en önemli iş ve tecrübe paylaşım organizasyonlarından biri haline gelen İş’te Fırsat Toplantısı’nın 39’ncusu, Green Park Otel’de yapıldı. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya, yönetim kuruluyla birlikte ev sahipliği yapan Başkan M. Nezih Allıoğlu, açılış konuşmasında GGYD’nin üye sayısının 500’e yaklaştığını söyledi. Allıoğlu, “Üye sayımızın bu denli hızla artmasının en önemli nedenlerinden biri düzenlediğimiz nitelikli organizasyonlar ve bu organizasyonların üyelerimizin ekonomik ve sosyal yaşamına değer katmasıdır” dedi. 

SOMUT YAPISAL REFORMLAR BEKLİYORUZ

İş’te Fırsat Toplantıları’nın bu anlamda Türkiye’nin en etkili Business Networking organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Allıoğlu, “Bir önceki İş’te Fırsat Toplantımızın Türk Alman İş Zirvesi’ne dönüşmesi, toplantıya gösterilen olağanüstü ilgi, bu düşüncemizi güçlendirmektedir” diye konuştu. Başkan Allıoğlu konuşmasında ülke gündemine ilişkin de önemli mesajlar verdi. Yerel seçimlerini tamamlayan Türkiye’nin, önümüzdeki 4.5 yılı seçimsiz gündemle, yalnızca ekonomiye odaklanarak geçirmesi gerektiğini kaydeden Nezih Allıoğlu, “Somut yapısal reformların biran evvel işlerlik kazandığı, üretim ve istihdam artışına dönük radikal adımların atıldığı bir yönetim tarzına gereksinim var” şeklinde konuştu.

DOĞRU NEFES ALMAK ÇOK ÖNEMLİ

GGYD’nin toplantısında ekonomik faaliyetlere ilişkin konuşma ve sunumların ardından Nefes Eğitmeni Eczacı Burcu Hatipoğlu tarafından sıra dışı bir etkinlik yapıldı. Genç girişimcilere doğru nefes almanın ölümcül hastalıklar dâhil 50’ye yakın hastalığı önlediğini söyleyen Hatipoğlu, “Doğru nefes almak bu kadar önemliyken maalesef toplumun yüzde 90’ı nefes kapasitelerinin sadece yüzde 30’unu kullanıyor. Duygu ve düşüncelerimizin pozitife dönüşmesini sağlayan, fiziksel sağlığımızla direkt ilgisi olan derin nefesle acıların da yüzde 50-60 azaldığını söylemek mümkündür” dedi. Nefes Eğitmeni Burcu Hatipoğlu konuşmasının ardından genç giririmcilere 10 dakikalık bir terapi uyguladı. Salondaki 200’ü aşkın konuk aynı anda gözlerini kapatarak eğitmenler eşliğinde derin nefes terapisi yaptı. Terapi sona erdiğinde katılımcılar yaşadıkları heyecan ve vücutlarındaki değişimle ilgili deneyimlerini paylaştı. 

dsc_0488.jpg

 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.