Bu Kursu Bitiren İşsiz Kalmıyor

Mamak Belediyesi, Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve...

Bu Kursu Bitiren İşsiz Kalmıyor
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi, Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde cankurtaranlık kursu düzenledi.
3 gün süren kursta cankurtaranlık eğitimi alan yaklaşık 15 cankurtaran adayı, kursun ardından yaz tatili süresince Antalya’da plajda ve havuzda cankurtaranlık yapacak. Kurslara katılan öğrencilerin önemli bir meslek dalında uzmanlaşacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mesleki eğitim kurslarımızın yenisi olan cankurtaran kursu eğitimlerimiz başladı. Kursumuza katılan gençlerimiz önemli bir meslek dalında uzmanlaşacak” dedi.
Teorik ve uygulamalı derslerin verildiği kursta boğulan birine nasıl müdahale edileceği, sudan çıkarıldıktan sonra yapılacak ilk yardım gibi hayati konularda Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi yöneticisi ve aynı zamanda Türkiye Su Altı Federasyonu yetkilisi Sinan Duru tarafından eğitim verildi. Kursiyerler, havuz çalışmalarında suda baygın kazazede taşıma, su içerisinde panik haldeki biri ile boğuşma ve etkisiz hale getirip taşıma şekillerini mankenler üzerinde uygulamalı suni solunum kalp masajı ile görerek, yaralılara müdahale konularında eğitim gördüler. Havuz içerisinde yaşanacak kazalara ilk müdahaleyi yapabilmek ve ambulans gelene kadar hayat kurtarabilmek için cankurtaran eğitimini tamamlayan kursiyerler, önümüzdeki günlerde sertifikalarını alacak.
Yüzme havuzlarındaki ve kendi tesislerindeki cankurtaran ihtiyacını dikkate alarak açtığı cankurtaran kursunda 15 genci meslek sahibi yapan Mamak Belediyesi, talep gelmesi halinde yeni kurslar açmaya devam edecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.