CHP Mamak Belediye Başkan Adayı  Demirci: Porsuk çayını Ankara'ya getireceğiz

Millet İttifakı Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, "Hatip çayının arıtmasını yapıp Eskişehir'de bulunan Porsuk çayının bir küçüğünü  biz Mamak'ta yapacağız, Ankaralının kalkıp  Eskişehir'e gitmesine gerek kalmayacak" dedi.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı  Demirci: Porsuk çayını Ankara'ya getireceğiz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet İttifakı Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci Çağlayan mahallesinde seçim koordinasyon ofisi açılışına katıldı. Demirci'ye CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl eşlik etti.

12 KİLOMETRELİK RESTORASYON ALANI YAPILACAK

Mamak'ta eskiden Hatip çayının etrafında meyve bahçelerinin olduğunu hatırlatan Demirci: "Çağlayan'da, Misket ve Bahçeleriçi mahallesinde oturanlar daha iyi bilir hemen yanımızdan geçen bir Hatip çayımız vardı. Önceden oralarda elma, armut ve sebze bahçeleri olurdu, insanlar orada üretip ürünlerini satarlardı. Şimdi yeniden hatip çayının arıtmasını yapıp diğer karışan atıkları engelledikten sonra 12 kilometre bir alanı düzenleyip Eskişehir'de bulunan Porsuk çayının bir küçüğünü  biz Mamak'ta da yapacağız, Ankaralının kalkıp Eskişehir'e gitmesine gerek kalmayacak" diye konuştu.

TİCARİ BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ

Bu restorasyonu yaptıktan sonra ticari bir bölgede oluşturacaklarına değinen Mamak Belediye Başkan Adayı Demirci, "Hatip çayının hemen kenarlarına ise memleket evleri adı altında ticari bir bölge yaratacağız. İşletmesinin tamamının belediye personelinin yapacağı kafelerde ve  restoranlarda siz çayınızı içerken çocuklarınız Hatip çayının kenarında gönül rahatlığı ile oynayacak'' dedi.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.