Destanı ölümsüzleştiren fotoğraflar

Kahramankazan Belediyesi’nce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 2’inci yıl dönümünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sürüyor.

Destanı ölümsüzleştiren fotoğraflar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kahramankazan Belediyesi’nce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 2’inci yıl dönümünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda bir AVM’de “Demokrasinin Zaferi 15 Temmuz 2016” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri sürüyor. Kahramankazan Belediyesi’nce Metromall Alışveriş Merkezi’nde “Demokrasinin Zaferi 15 Temmuz 2016” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Etimesgut Belediye Enver Demirel, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından, Ertürk, Tuna, Demirel ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Sergide, darbe girişimi gecesinde Kahramankazan başta olmak üzere Türkiye genelinde çekilen fotoğraflar yer aldı.

DESTANI MÜCADELEYİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, serginin Türkiye genelinde ve ilçelerinde darbeci hainlere karşı verilen destansı mücadeleyi ölümsüzleştirdiğini söyledi. Ertürk, “O gece Türk Milleti, nasıl 102 yıl önce iman ve canla dünyanın en modern ordularına karşı direnen ve Çanakkale’yi geçilmez kılan o şanlı ecdadın torunları olduğunu dünyaya yeniden kanıtladı. Türk Milleti 251 şehit ve 2193 gazi vermesine rağmen, demokrasiden ve milli iradeden vazgeçmeyeceğini ve bu kavramların ne demek olduğunu dünyaya gösterdi” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.