Ertürk ve Kınacı “can suyu” projesini anlattı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı ile AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz, Kahramankazan’ın Saray Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Ertürk ve Kınacı “can suyu” projesini anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Saray ve Dağyaka arasını kapsayan bölgede bulunan sanayi tesisleri, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanlarını kapsayan ve yapımı süren 24 kilometrelik içme suyu iletim hattı projesini bölge halkına anlattı. ASKİ tarafından yapımı sürdürülen hattın 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı ile AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz, Kahramankazan’ın Saray Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Ertürk ve Kınacı, vatandaşlara, Türkiye’nin en önemli sanayi kümelenmelerinden biri olan Saray Sanayi Bölgesi’ni sınırları içerisinde barındıran Kahramankazan’ın Saray ve Dağyaka bölgeleri arasını kapsayan alandaki sanayi tesisleri, iş yerleri ve yaşam alanlarını kapsayan ve yapımı sürdürülen 24 kilometre uzunluğundaki içme suyu iletim hattı hakkında bilgi verdi. Ertürk ve Kınacı, bölge halkına haritalar ve projeler üzerinden 24 kilometre uzunluğundaki içme suyu iletim hattının yapım aşamalarını anlattı. Ertürk ve Kınacı ayrıca, gelen talepler ve ihtiyaç doğrultusunda yapılacak diğer projeler üzerine de karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 

erturk-ve-kinaci-can-suyu--projesi̇ni̇-anlatti-(4).jpg

Bu yıl tamamlanacak

ASKİ tarafından yapımı sürdürülen “Kahramankazan Saray-Dağyaka İçme Suyu İletim Hattı Projesi” bölgeye can suyu olacak. Proje ile bu bölgelerde bulunan sanayi tesisleri, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanları şehir içme suyu hattına bağlanacak. Proje ile Kahramankazan şehir merkezinde bulunan ASKİ İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden yapımına başlanan hat, Aydın Mahallesi, Selpa Sanayi Sitesi, Büyük Saray Yapı Kooperatifi güzergahları üzerinden Dağyaka’ya ulaşacak. 24 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde, bölge üzerinde bulunan fabrikalar, atölyeler, tesisler, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanları Kurtboğazı Barajı’ndan gelen suyla buluşacak. ASKİ’nin yürüttüğü çalışmaların 2019 yılı içerisinde tamamlanarak, hattın faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Bölgeye can suyu olacak 

Başkan Ertürk, Kahramankazan’ın sürekli olarak gelişen ve büyüyen bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, “Bu büyümeye bağlı olarak projenin kapsadığı bölgede sanayi ve yerleşim alanları bulunuyor. Proje bölgeye adeta can suyu olacak bur proje. Tüm Kahramankazan’a ve Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun. Projenin hayata geçirilmesinde ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı başta olmak üzere emeği geçen herkese Kahramankazan halkı adına teşekkür ederim” dedi.

ASKİ Genel Müdürü Kınacı da, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ olarak vatandaşlardan gelen talepleri ve ihtiyaçları karşılamaya yönelik çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “bu bölge Ankara için önemli bir bölge. Söz verilen tüm projeler ve çalışmalar tamamlanarak hayata geçirilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.