Etimesgut Belediyesi'nden kütüphane atağı

Etimesgut Belediyesi hizmete açtığı 3 kütüphane ve okuma eviyle Etimesgutlu öğrencilere sakin ve huzurlu ortamda ders çalışma ve ücretsiz internet imkanı sunuyor.

Etimesgut Belediyesi'nden kütüphane atağı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediyesi hizmete açtığı 3 kütüphane ve okuma eviyle Etimesgutlu öğrencilere sakin ve huzurlu ortamda ders çalışma ve ücretsiz internet imkanı sunuyor. Kent Konseyi'ndeki Kent Kütüphanesi ile Atatürk Ormanı'nda açılan Atatürk Okuma Evi'nin ardından, Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi'nde kurulan kütüphane de hizmet vermeye başladı. Yeni hizmete açılan Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi'nde ise başkentin en büyük halk kütüphanelerinden biri inşa ediliyor. Etimesgut Kent Konseyi bünyesinde hizmet veren 'Kent Kütüphanesi'nde, aynı anda 110, günde ortalama 500 öğrenci ders çalışıp internete ücretsiz bağlanabiliyor. Konsey binasının 4. katında hizmet veren kütüphane, akşam 21:00'e kadar hizmet veriyor. Kent Kütüphanesi, gençlerden büyük ilgi görüyor. Belediye görevlileri, öğrencilere belirli saatlerde ücretsiz ikramlarda bulunuyor. Etimesgut Belediyesi'nin kurduğu Atatürk Ormanı içerisindeki Atatürk Müzesi ve Okuma Evi de özellikle üniversite öğrencilerine yönelik çalışma ortamı sunuyor.

4 KÜTÜPHANEMİZ OLACAK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini göre, Etimesgut'ta 10-24 yaş aralığında 110 bin kişinin ikamet ettiğini belirterek, "Bu yaş grubundaki hemşehrilerimizin çoğu eğitim çağındaki çocuklarımız, gençlerimizdir. 600 bine ulaşan ilçemize 3 kütüphane kazandırdık. Ama bunlar yeterli gelmiyor. Hizmete açtığımız Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi'mizdeki yaklaşık 2 bin metrekarelik binamızda, Ankara'nın en güzel kütüphanelerden birini inşa ediyoruz. Çalışmalar son aşamaya geldi, yakında hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.