Gençlere taş çıkaran nineler

Mamak Belediyesince Abidinpaşa Aile Merkezi’nde açılan örgü kursuna nineler yoğun ilgi gösterdi. 

Gençlere taş çıkaran nineler
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mamak Belediyesince Abidinpaşa Aile Merkezi’nde açılan örgü kursuna nineler yoğun ilgi gösterdi. 

Azimleriyle gençlere taş çıkartan nineler, haftanın üç günü düzenlenen örgü kurslarında basit ve motifli örgü tekniklerinden, battaniye, hırka, örgü bebek ve patikten yeleğe kadar emeklerini ilmek ilmek işliyor. Aile merkezleri ile kadınları dört duvar arasından çıkarıp, kendilerini geliştirmeyi ve sosyalleşmelerini sağladıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Okuma yazma kurslarımızla hanım kardeşlerimizi okur-yazar yaptık. Beceri kurslarımızla onlara yeni meslekler edindirdik. Mevcut kurslarımıza yenilerini ekleyerek, eğitim atağı yapıyoruz” dedi.

mamk3.jpg

KİMİ KIZINA, KİMİ TORUNUNA 

Evde oturmak yerine sevdiklerine bir yumak mutluluk dağıtan Mamaklı nineler, iki ters bir düz işledikleri el emeği göz nuru örgü işleri ile hem üretmenin hem de hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Ördükleri ürünleri kimi kızına, kimi torununa hediye ederken, aynı zamanda ruhsal yönden rahatlıyor, stres atıyorlar. Evde oturup televizyon programları izlemek yerine hem torunlarına hem de arkadaşlarına hediye örgü işleri yaptıklarını belirten kursiyerlerden Gülseren Can (78), “Çanta ördüm, bebek ördüm.Eşime dostuma hediye ettim. Bir nevi terapi gibi geliyor.Bizim için hobi yeri burası.Bir psikologun vereceği terapi kadar faydalı oldu” dedi. Kış aylarında ördüğü kazakların torunlarını ısıtacağını belirten Seher Tosun da (67), “Aile Merkezine uzun süredir geliyorum.Evde örgü örmek bu kadar keyif vermiyordu.

mamak2.jpg

Torunlarıma kazaklar ördüm, şimdi de çanta yapıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bize bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.