HAK-İŞ üyeleri İsrail ve ABD'yi protesto etti

Ankara’da Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) üyesi binlerce kişi, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasını İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Konutu önünden ABD Büyükelçiliği’ne yürüyerek protesto etti.

HAK-İŞ üyeleri İsrail ve ABD'yi protesto etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hak-İş üyesi binlerce kişi, ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs’e taşımasını İsrail Büyükelçiliği Konutu önünden ABD Büyükelçiliği’ne yürüyerek protesto etti. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Konutu önüne gelen Hak-İş üyesi binlerce kişi, ellerindeki Filistin bayrakları ve “Hepimiz yastayız, Kudüs için ayaktayız” pankartıyla birlikte tekbirler getirdi. Binlerce kişi hep bir ağızdan “Katil İsrail hesap verecek”, “Kudüs’e selam, direnişe devam” sloganları attı.

İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde grup adına basın açıklaması yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Hak-İş olarak Kudüs meselesini, kendi meselemizden ayrı görmüyoruz. Bundan sonra Hak-İş kurduğu Kudüs Komitesi ile beraber Filistin davasını hem ülkemizde hem de bütün dünyada sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Bağımsız, özgür ve Başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kuruluşunu gerçekleştirene kadar Hak-İş’in mücadelesi Filistinliler ile dayanışma içerisinde devam edecektir” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan ve beraberindeki protokol üyeleri, polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik alanından geçerek, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alanda toplanan binlerce kişi, siyah çelenk bırakıldıktan sonra alandan ayrıldı. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.