Hipodroma çiftlik kuruldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyon kapsamında, Hipodrom alanına, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar getirilerek çiftlik kuruldu. "Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı”, “Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı

Hipodroma çiftlik kuruldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

Açılışa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir bürokratları, Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile vatandaşlar katıldı. Bakan Çelik, açılışta yaptığı konuşmaya, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal hizmetlere desteklerinden dolayı, Başkan Gökçek ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Tarımın, bilimsel kurallara uygun şekilde yapılarak geleceğe taşınabileceğinin altını çizen, gelecekte de tarımın önemli bir yere sahip olduğunu, verdiği örneklerle anlatan Bakan Çelik, “Her şeyin modası geçer ama tarımın modası geçmez” diyerek, tarımın önemine vurgu yaptı.

KÖYLÜLERİMİZE HİZMET ETMEYİ ŞİAR EDİNDİK

Atatürk Kültür Merkezi’nin yanında bulunan Hipodrom alanında kurulan fuarın açılışında konuşan Başkan Gökçek, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen çobanlarla gerçekleştirilen fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven ve ekibinin, çiftçilere hizmet konusundaki çabalarından dolayı özellikle teşekkür eden Başkan Gökçek, “Böyle büyük bir fuarda ilk olarak bakalım ne neticeler alacağız birlikte göreceğiz. Ama inanıyorum ki bundan sonra  her sene fuar gelişerek devam edecek. Ankara kırsalına hizmet de o derece Allah nasip ederse büyümüş olacak” dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK'E, "ÇOBAN DEKLERASYONU" VERİLDİ

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik de konuşmasında, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e, tarım ve hayvancılığa gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından fuarların açılış kurdelesi kesildi. Başkan Gökçek ile Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven'e, Birlik Başkanı Nihat Çelik tarafından, çoban koyun heykelciği ve deri üzerine yazılmış "Çoban Deklarasyonu" takdim edildi. Açılış töreninin ardından, Başkan Gökçek ve Nevin Gökçek, fuar alanını gezdiler. Yetiştiricilerle sohbet eden Başkan Gökçek ve Nevin Gökçek, kuzuları kucaklarına alarak sevdiler. Türkiye’de yetiştirilen birbirinden farklı ırklara ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sergilendiği fuar alanında, renkli görüntüler de ortaya çıktı. Özellikle Türkiye’ye özgü ırklardan oluşan çoban köpekleri, yoğun ilgi gördü.

YARIŞMALARI YAPILACAK

Fuar boyunca, bilgilendirici sempozyumlar, birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek.  Etkinlikler kapsamında “en hızlı kırkım gösterisi" ve "futbol oynayan teke gösterisi" yer alacak. Fuarın üçüncü ve dördüncü günlerinde de “en güzel inek”, “en güzel Akkaraman koçu”, “en güzel Merinos koçu” ve “en güzel Ankara tekesi” yarışmaları yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.