İŞKUR’dan Siteler esnafına son gün uyarısı

Ankara Mobilyacılar Odası İŞKUR teşvikleri ve sanayi sicil kayıtları ile ilgili Siteler esnafına bilgilendirme toplantısı yaptı.

İŞKUR’dan Siteler esnafına son gün uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İŞKUR temsilcilerinin ve Bilim Sanayi Şube Müdürü Binbaşar Karadeniz’in katıldığı toplantıda esnafın yararlanabileceği personel teşvikleri ve yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapılırken sanayi sicil kayıtlarının son günü ile ilgili de hatırlatma yapıldı.

Bilim Sanayi Şube müdürü Binbaşar Karadeniz Ankara’da 13 bin işletmenin sanayi siciline kayıtlı olduğunu çoğunluğun Siteler esnafından oluştuğunu söyledi. Toplam sanayi sicil kayıtlarının %43 ünü Altındağ Bölgesinde yani Siteler’de bulunduğunu söyleyen Karadeniz, beş yıl öncesine kadar 300 civarında sanayi sicil belgesinin bulunduğu sitelerde günümüzde 2700 civarı esnafın kayıtlı olduğunu ve bu durumun sanayi açısından Sitelerin ne kadar hızlı gelişim gösterdiğini söyledi. Bugüne kadar 13 bin işletmeden sadece 1200 işletme, cetvelini ve bilanço bilgilerini verdiğini belirten Karadeniz her yıl işletme cetvellerinin beyan edilmesinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bilim Sanayi İl Müdürlüğü temsilcileri ilk defa sanayi sicili müracaatı, unvan ve üretim değişikliği bilgisi, Nevi değişikliği işlemleri, vize işlemleri, zayi işlemleri, iptal ve üretime son verme işlemleri gibi konularda bilgi sunumu yaptı. Yine her yıl verilecek olan işletme cetvelleri ve mali bilançoların elektronik ortamda verilebileceğini 1 Ocak ve 30 Nisan tarihi arasında yapılması gerektiğini söyledi. Bildirimi yapmayanlara 1040 Türk Lirası ceza kesileceğini belirten uzmanlar son tarih olan 30 Nisan 2018 e dikkat çekti. Düzenlenen toplantıda sunum gerçekleştiren İŞKUR uzmanları ise, 2018 yılı için açılan çalışanlara ait teşvik primleri ile ilgili Siteler esnafına bilgilendirmede bulundu.

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı imalatçı esnafların vereceği işletme cetvelleri ve bilanço bilgilerini elektronik ortamda nasıl verileceğini göstermek ve zaman kaybını önlemek için bu tür toplantıların faydalı olduğunu belirti. Ayrıca üyelerinin bilgilendirilmesi ve ceza ödememeleri için bu tür toplantıları yaptıklarını her zaman yardım ve desteğe hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.