Keçiören Belediyesi’nden gençlere ücretsiz yaz spor okulu 

Keçiören Belediyesi tarafından çocukları ve gençleri spora teşvik etmek için hizmete konulan ücretsiz Yaz Spor Okulu’na kayıtlar 29 Mayıs 2019 tarihinde başladı.

Keçiören Belediyesi’nden gençlere ücretsiz yaz spor okulu 
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yaz Spor Okulu kursuna 6 ila 14 yaş aralığındaki tüm çocuklar ve gençler başvurabilirken, kayıt başvuru işlemleri 21 Haziran 2019’da sona erecek. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çiçeklerimiz ve meleklerimiz olan çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Sağlıklı bir toplumun oluşmasında ve huzurlu bir yaşamın temelinde spor vardır. Keçiören Belediyesi olarak gerek tesisleşme gerekse çocuklarımızın bu tesislerden ücretsiz istifade etmeleri konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi. 

18 BRANŞTA KURS İMKÂNI

Bir kişinin en fazla iki branş seçebileceği Ücretsiz Yaz Spor Okulu’nda; engelliler yüzme, Jimnastik, voleybol, yüzme, basketbol, tenis, masa tenisi, badminton, okçuluk, güreş, karate, tekvando, halter, satranç, eskrim, atletizm, dart ve futbol yer alacak. Başvuru yapmak isteyenler, Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Etlik Yüzme Havuzu ve Ali Özdemir Spor Kompleksi’nde kurs kayıt işlemlerini rahatlıkla yaptırabilecekler. 17 Haziran 2019’da başlayacak ve 29 Ağustos 2019’da bitecek Yaz Spor Okulu’nda, öğrencilere tercihlerini istedikleri branş çerçevesinde yapmaları için de kolaylık sağlanacak. 

SGK GİDERLERİ SPORLA MİNİMİZE EDİLEBİLİR

Başkan Turgut Altınok, hareketsiz ve spordan uzak yetişen neslin hem insanlara hem de devlete ve topluma ekstra külfet oluşturduğuna dikkat çekerek, “Şuanda ülkemizin en büyük gider kalemi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) giderleridir. Bu miktar 110 milyar TL’dir. Yani biz yılda yatırımlarımıza 110 milyar TL az kaynak ayırıyoruz. Bunun nedenleri hareketsizlik, spor yapmamak ve sağlığımıza dikkat etmemektir. Hastaneye gidip hem kendimiz bedel ödüyoruz hem de devletimize ve milletimize bedel ödetiyoruz. Türkiye, SGK giderlerini minimize etse, 110 milyar TL’yi yatırıma harcasak Türkiye 2 yılda uçar” diye konuştu.  

BÜTÜN SPOR TESİSLERİ GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA AİTTİR

Altınok ayrıca Keçiören Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 2000 öğrenciye yüzme öğretildiğini, bu uygulamanın geçlerle sınırlı kalmayacağını yetişkinlerin de spora teşvik edileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:  “Belediyemizin birçok spor tesisi var. Bütün spor tesisleri gençlerimize ve çocuklarımıza aittir. Yavrularımız bu tesislerimizden sonuna kadar istifade edebilirler. Okul gezilerimiz sırasında, öğretmenlerimizle ve müdürlerimizle takvim oluşturup geçlerimizin belediyemize ait olan 4 yüzme havuzundan rahatça faydalanabilmeleri hususunda garanti verdik. Her türlü spor faaliyetinde belediyemiz Keçiören’in gençlerine destek olmayı sürdürecektir. Tesislerimiz, parklarımız, yürüyüş yollarımız bu konuda vatandaşlarımızın da hizmetinde ve emrindedir. Belediyemizin tesislerinde spor yapmak isteyen her vatandaşımız için imkânımız var, spora engel olacak bahanemiz yoktur. Hep birlikte inşallah sağlıklı yaşayarak, toplumumuzun sağlığına bir harç da biz katacağız. Bunu yapabilmek için de spor yapmak gerekir” dedi. 
 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.