Keçiören’den geri dönüşüme tam destek

Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda yaptığı geri dönüşüm çalışmalarına hız veren Keçiören Belediyesi, okullarla iş birliğini de kesintisiz sürdürüyor.

Keçiören’den geri dönüşüme tam destek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çevre duyarlılığını artırmak için çeşitli kampanyalar yapan Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bilinçlendirme çalışmaları sonrası, Keçiören Özel Sirac Koleji 100 kg pet şişe toplayarak geri dönüşüme katkı sundu. Çocuklar bu çalışma ile ‘geri dönüşüme kesintisiz destek’ mesajı verdiler. Duyarlı çalışmalarından dolayı takdir toplayan öğrenciler, çevre eğitimi konusunda da bilgilendirici eğitim aldılar. 8 yılda 186 bin 891 ton ambalaj atığı, 7 bin 443 kg pil, 176 bin 301 kg atık yağ toplayan Keçiören Belediyesi, özellikle çocukların çevre bilincinin geliştirilmesi için Çevre Çiçekleri projesini de kesintisiz sürdürüyor.

Çocuklara geri dönüşüm bilincinin kazandırılması ve onların bu konuda teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak geri dönüşümle ilgili şunları kaydetti:

"Ülkemizin ekonomisine katkı koymak hususunda her bireye sorumluluk düşüyor. Geri dönüşüm çalışmaları ile çöplerin azaltılıp demir, çelik, bakır, elektronik atıklar, kağıt, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşüm yoluyla kazanılması doğal kaynakların korunması için çok önemli bir adım teşkil ediyor. Bu konuda çocuklarımızın duyarlı olması bizleri çok mutlu ediyor, çevre en büyük mirasımız. Bunu birlikte koruyup gelecek nesillere birlikte bırakacağız. Geri dönüşüme katkı sunan çocuklarımızı tebrik ediyor ve onlara çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.