Kerkük gecesinde coşku zirvedeydi

Sınırları aşan kardeşlikle Türk – İslam coğrafyasını buluşturan 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Irak-Kerkük gecesine katılım yoğun oldu.

Kerkük gecesinde coşku zirvedeydi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sınırları aşan kardeşlikle Türk – İslam coğrafyasını buluşturan 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Irak-Kerkük gecesine katılım yoğun oldu. Kalaba Kent Meydanında Irak-Kerkük ve Elazığ Kültür Evinin açılmasıyla başlayan gecede baştan sona tempo bir an bile düşmezken alana katılanlar Türk ve Türkmen Bayrakları ile coşkuyu doruğa çıkardılar.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Orhan Yeğin, AK Parti Gümüşhane Eski Milletvekili Feramuz Üstün, Kerkük Yenitisin Belediye Başkanı Necdet Koçak, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Abbas Türkmen, Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu, Meclis Üyeleri, Türkmenler ve vatandaşlar katıldı. Kerkük ses sanatçısı Muhammed Kasım Karakoyunlu, Bessem Sincar Kerkük türküleri ile alandakileri coşturdu. İğne atılsa yere düşmeyen gecede alandakiler türkülere halay çekerek eşlik ettiler. “Ölürüm Türkiyem” türküsünü ise alandakiler bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan söyledi. Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.