Mamak’ta çöpler kaynak olacak

Mamak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarını hızlandırdı.

Mamak’ta çöpler kaynak olacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mamak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz yıl 25 gönüllü üniversite öğrencisi ile vatandaş bilgilendirilmesiyle başlanan proje kapsamında bu kez Mamak Belediyesi Hizmet Binası’na pişmemiş organik atıklar, çay ve kahve posalarını toprak katkı maddesine dönüştürecek Kompost Cihazı yerleştirildi. Belediye tarafından ayrıca koridorlara da kâğıt, cam, plastik ve metal atıkları ayrı ayrı biriktirmek amacıyla “biriktirme kumbaraları” konuldu. Projenin yalnızca çöp ayrıştırma işlemi olmadığını, üretilen atığın da farkına varılmasının sağlandığının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Proje ile her şeyden önce verimlilik artacak, israfın önüne geçilecek. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ ARTIRACAK

Bu kapsamda 30 adet dörtlü, 30 adet ikili, 8 adet yedili geri dönüşüm kumbarasını belediye hizmet binasındaki koridorlara yerleştiren Mamak Belediyesi, toplam kapasitesi 1400 litre olan  bir adet kompost makinesi ile de organik atıklardan kompost üretmeye başladı. Mamak Belediyesi’ndeki yemek atıklarının ve park ve bahçe atıklarının tamamı komposta dönüştürülecek. Organize atıklar da ayrı ayrı toplanarak kompost makinesinde toprak iyileştirici malzemeye dönüştürülecek. Elde edilecek olan kompost Mamak Belediyesi’nin yeşil alanlarında kullanılacak.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.