Mayıs’ta Hamamönü Söyleşileri’ne davet

Hamamönü Söyleşileri’nin mayıs ayı programı belli oldu.

Mayıs’ta Hamamönü Söyleşileri’ne davet
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü’ndeki tarihi Kabakçı Konağı’nda düzenlenen söyleşiler, mayıs ayında da dopdolu geçecek.

Hamamönü Söyleşileri, yıl boyunca olduğu gibi yine en seçkin sanatçılara kapılarını açacak. Ankaralı sanatseverler, her akşam 19.00-21.00 saatleri arasında unutulmaz akşamlara Hamamönü’nde tanıklık edecek.

"Hamamönü Ankara’nın kalbi konumunda"

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hamamönü Söyleşileri’nin Ankara’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkı sağladığını vurguladı. Bu söyleşileri Hamamönü’ndeki tarihi Kabakçı Konağı’nda 7 yıldır düzenlediklerine dikkat çeken Başkan Tiryaki, tüm Ankaralı vatandaşları Hamamönü’ne davet etti. Başkan Tiryaki, Hamamönü Söyleşileri’nin sanata yön verdiğini de vurguladı. Sanat dolu akşamların Hamamönü’nde yaşandığını dile getiren Başkan Tiryaki "Bu söyleşiler Ankara’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatındaki boşluğunu dolduruyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında Ankara’nın kalbi durumunda olan Hamamönü bugün kültür, sanat, tarih ve edebiyata verdiği katkıyla yine Ankara’nın kalbi konumundadır" dedi.

Unutulmaz sanat akşamlarına Hamamönü’nde tanıklık edilecek

Mayıs ayında da en güzel dörtlükler Hamamönü sokaklarını çınlatacak. Şiir Otağı, Başkentte Dem Vakti Şiirleri, Türk Dünyasında Şairler Buluşması, Şah-ı Şiirler ve Uluslararası Başkent Şairler Şöleni ile Ankaralı vatandaşlar şiire doyacak. Mucize Nağmeler, Eskimeyen Türküler ve Gönül Titreten Nağmeler isimli müzik programları ise kulakların pasını silecek.

Hamamönü Söyleşileri, çok sayıda farklı kültüre de ev sahipliği yapacak. Atayurt Nogayel’de Yaşam ve Türkistan’da Türklerin Bilime Katkısı programlarında kültürlerarası etkileşim doruğa ulaşacak. Neyzen Kahvehanesi programında ney sesi Ankaralıları huzura doğru bir yolculuğa çıkarırken Üç Ayların Bereketi yine bu söyleşilerde anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.