Mustafa Tuna'dan sanatçılara müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metro istasyonları ve metro vagonlarında, para toplamamaları şartıyla müzik yapan amatör sanatçılara müjdeyi verdi.

Mustafa Tuna'dan sanatçılara müjde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metro istasyonları ve metro vagonlarında, para toplamamaları şartıyla müzik yapan amatör sanatçılara izin verileceğini açıklayarak, “Başkent’te ulaşımdan, suya, inşaattan, çeşitli icraatlara kadar vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda pek çok çalışmaya imza attık. Ancak biz her alanda Başkentlilerimizin taleplerini karşılamak için gayret gösteriyoruz. Vatandaşımız, nasıl mutlu oluyorsa kulağına hoş gelen müzikleri dinlemekten de keyif alıyorsa bunun da önünü açalım istedik. Bundan böyle amatör sanatçılarımız da gönüllerince sanatlarını icra edebilecekler’’ şeklinde konuştu.

SANATLARINI İCRA EDEBİLECEKLER

Dünyanın birçok ülkesinde amatör sanatçılarının serbestçe müzik yapabildiğini vurgulayan Tuna, “Ankara’da bu konuda da vatandaşlarımızdan çeşitli talepler aldık ve mevcut yasağın kaldırılmasına karar verdik. Yasaklayan, ötekileştiren olmak yerine, el ele, ortak akılla hareket eden bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Zaten AK Parti de bugüne kadar yasakçı zihniyete karşı durarak, toplumun refahı ve mutluluğu için politikalar üreterek, Türkiye’yi bu noktaya getirdi’’ ifadelerini kullandı.

Müzisyenlerin, vatandaşları rahatsız etmemeye özen göstermelerini isteyen Başkan Tuna konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bu işin istismar edilmemesi, rahatsızlıklara da sebep olmaması için elimizden geleni yapmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Bir düzen ve intizam içinde halkımızın yüzünde bir tebessüm oluşturabilirsek ne mutlu bizlere. Sanatı ve sanatçıyı desteklemek milli bir görev. Sadece sanatlarını icra etmelerini istiyoruz. Bunun bir gelir kapısı değil, sanatı destekleyici uygulama olmasını istiyoruz. Sanatçılarımızın belirli sınırlarda ve belirli enstrümanlarla vatandaşları rahatsız etmeden müziklerini yapmalarını bekliyoruz. Birçok konuda olduğu gibi sanatta da Başkent olacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.