Palandöken: Cam ambalajlı ürünlerde depozito uygulaması yaygınlaşmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ücretli plastik poşetlerdeki kullanımın azalması gibi camda da depozito uygulamasının yaygınlaşması gerektiğine değindi.

Palandöken: Cam ambalajlı ürünlerde depozito uygulaması yaygınlaşmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Plastik poşetlerin paralı olmasından sonra katılım ve farkındalık ülkemizde epeyce arttı. Artık halkımız plastiğin ne kadar zararlı ve sağlıksız olduğunu çok daha iyi anlamış durumda. Bu uygulamanın amacıyla aynı doğrultuda, cam ambalajlı ürünlerde de bu şekilde bir farkındalık oluşturulmalı. Çünkü cam, hammaddesi toprak olduğu için yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor ve sağlığa zararı yok. Bunun aksine plastik ambalajlı ürünler hem çevreye hem de içinde bulunan ürüne karışan maddeler nedeniyle insan sağlığına zarar veriyor. Dolayısıyla ücretli poşetlerde yakalanan farkındalık camda da yakalanmalı” ifadelerini kullandı.

TEŞVİK VERİLMELİ

Cam şişe üretiminin ve tüketiminin yaygınlaşması için teşvik verilmesi gerektiğine dikkati çeken Palandöken, “Cam ambalajlı ürünler plastik ambalajlı ürünlere göre daha pahalı fakat plastiğin hem çevre kirliliğine etkisini azaltmak için hem de sağlığımıza verdiği zararın tedavisi için harcanan para, cam ambalajlı ürünlere verdiğimiz paradan çok daha fazla olabiliyor. Plastik ürünler nedeniyle katlandığımız sosyal maliyet her geçen gün biraz daha artıyor. Bu yüzden cam ambalajı üretenlere de bunları tüketen vatandaşa da teşvik verilmeli. Özellikle de depozitolu ürün kullanımının artırılması özendirilmeli” şeklinde konuşu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.