Pursaklar'a ‘Ideal Kent Ödülü'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde Pursaklar Belediyesi...

Pursaklar'a ‘Ideal Kent Ödülü'
Yayınlanma:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi Projesi ‘İdeal Kent Ödülü’ne layık görüldü.
İTÜ, Kent Araştırmaları Enstitüsü ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüs’ünde gerçekleşti. 3 gün süren kongreye Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı. 111 belediyenin eserleriyle katıldığı kongrede 10 belediye ödüle layık görüldü. Bu on belediye içerisinde yer alan Pursaklar Belediyesi, Şehir Araştırmaları Kütüphanesi Projesi ile İdeal Kent Ödülü’ne layık görüldü. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın elinden ödülü alan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Pursaklar Belediyesi olarak örnek olmaya ve özgün projeler üretmeye gayret ediyoruz. Bizlere bu ödülü layık gören kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
2. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’nde “Küresel Başkent’te Sosyal Kültürel Belediyecilik Örneği, Pursaklar” konulu tebliğ sunan Başkan Selçuk Çetin, “Bizler sosyal ve kültürel belediyecilik deyince; özelde sosyal dokuyu iyileştirmek, genelde ise insanların temel ihtiyaçlarının tamamını karşılamayı kastediyoruz. Bizim şehir anlayışımızda; geleneksel mimari ile tasarlanmış, taş yapılarla şekillenmiş, kültürel motiflerle bezenmiş binalar, saat kuleleri, şehir meydanları, şadırvanlar, camiler birer huzur kaynağıdır” diye konuştu.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i tebrik ederek başarılar diledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.