TİKA Somali’de 15 Temmuz şehitlerini andı

2016 yılında TİKA tarafından Somali’de uygulamaya konulan Somali-Mogadişu’da Çocuk Parklarının Oluşturulması projesi kapsamında 6 farklı yetimhanede çocuk parkı kurulumu tamamlandı.

TİKA Somali’de 15 Temmuz şehitlerini andı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çocuk Parkları projesi kapsamında 6 farklı yetimhanede yapılan çocuk parklarından 3 tanesine 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verildi. Başkent Mogadişu’daki Yardımeli Derneği Çocuk ve Kadın Hastanesi bahçesine yapılan çocuk parkına Şehit Prf. Dr. İlhan VARANK Çocuk Parkı , Mogadişu Al Harameyn Yetimhanesi Bahçesine yapılan parka, Şehit Ast. Bşçvş. Bülent Aydın Çocuk Parkı ve Mogadişu Sokak Çocukları Eğitim Merkezine yapılan parka ise Şehit Abdullah Tayyip Olçok Çocuk Parkı isimleri verilmiştir. TİKA-Mogadişu Program Koordinasyon Ofisi, 15 Temmuz 2017 tarihinde Şehit Ast. Bşçvş. Bülent Aydın Çocuk Parkı’nın içerisinde bulunduğu Mogadişu Al-Harameyn Yetimhanesi’nde 15 Temmuz şehitleri için bir anma programı düzenlendi.

Bir yetimin Kur’an tilavetiyle başlayan program kapsamında açılış konuşmasını yapan TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, Somali ve Türk Halkının kardeş iki halk olduğunu, Somali halkının zor günlerinde Türk halkının yardımına koştuğunu belirterek, Türk Halkının zor günü olan 15 Temmuz 2016’da ise Somali halkının, sabaha kadar Türk Milleti ve Türkiye için dua ettiğini ifade etti. 16 Temmuz sabahında Türkiye’de yaşanan hain darbe girişimini protesto etmek ve Türkiye’ye destek olmak için kalabalık bir miting düzenlendiğini söyleyen Yılmaz, Somali-Türkiye kardeşliğinin sonsuza kadar devam edeceğini söyledi.

Programın devamında Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Şehit Ast. Bşv. Bülent Aydın’ın hayatı hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı. TİKA’nın destek verdiği Al-Harameyn Yetimhanesi’nde kalan Muhammed Abdullahi Yusuf isimli yetim, yaptığı teşekkür konuşmasında, yetim kaldıkları bu dünyada Türkiye’nin kendilerine baba olduğunu, Türkiye’nin selameti için her gün dua ettiklerini söyledi.

Somali Çalışma ve Sosyal işler Bakan yardımcısı Obah Mahmud Nur ise yaptığı konuşmada; Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini öğrendikleri anda büyük üzüntü duyduklarını, kardeş Türk halkı ve Türkiye için her zaman destek olacaklarını söyledi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Türkiye Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ise Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimini ilk kınayan ülkenin Somali olduğunu, sadece Somali’de yaşayan Somalililerin değil diğer ülkelerde yaşayan Somalililerin de darbe girişiminin başladığı andan itibaren kendilerini arayarak üzüntülerini ve desteklerini bildirdiklerini, bu nedenle Somali’nin Türkiye nazarında müstesna bir yeri olduğunu söyledi.

Program sonunda Yetimhane bahçesindeki Şehit Ast. Bşçvş. Bülent Aydın Çocuk Parkı’nda yetimlerin hazırladığı sportif gösteri izlendi. Programa katılan tüm yetimlere TİKA’nın hazırladığı hediye paketleri takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.