Türkiye’nin gururu LÖSEV 20 yaşında

Ankara’da 1998’de yılında bir masa bir sandalye ile 15-20 çocuğa destek vererek başlayan mücadele bugün sayıları 30.000 e yaklaşan lösemi ve kanser hastası ve ailelerine desteklerle gece gündüz demeden sürmektedir.

Türkiye’nin gururu LÖSEV 20 yaşında
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da 1998’de yılında bir masa bir sandalye ile 15-20 çocuğa destek vererek başlayan mücadele bugün sayıları 30.000 e yaklaşan lösemi ve kanser hastası ve ailelerine desteklerle gece gündüz demeden sürmektedir. Bir avuç gönüllü desteği ile yola çıkan bugün 5 milyon gönüllü ve milyonlarca destekçiye ulaşan LÖSEV artık çok büyük bir ailedir. Ülkemizde 20 yıldır kalıcı projeler ve eserlerle yaşam ve umut kaynağı olmaya devam etmektir.

Henüz iki senelik bir vakıfken ülkemizin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi hayata geçiren LÖSEV, 2006 yılında yoğun tedavi sebebiyle eğitimden uzak kalan çocuklar için yine Türkiye’nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Okulu’nu hizmete açtı. 2008 senesinde lösemili çocuklar ve ailelerinin ücretsiz konaklayabilecekleri dünyanın ilk ve tek lösemili çocuklara özel Köyünü açtı. Avrupa’nın en donanımlı onkoloji ve genel hastanesi olan LÖSANTE Çocuk & Yetişkin Hastanesini ise Türk halkı ve kurumlarının destekleri ile tuğla tuğla, emek emek açarak insanlığın hizmetine sundu.

LÖSEV, ilk günden bu yanan sadece hasta çocuğu değil, çocuğun üyesi olduğu ailenin tüm fertlerini de etkileyen tedavi sürecinde sağlık ve eğitim hizmetlerini “Lösemili Aile” anlayışıyla sunuyor. Bu anlayışla 2002 yılında kurulan “LÖSEV Anne Atölyelerinde” annelere meslek edindirme çalışmaları verildi. Bu gün anneler bu çalışmalar kapsamında edindikleri becerilerle el emeği, göz nuru ürünler hazırlıyorlar ve bu ürünler internet üzerinden (www.lsvdukkan.com.tr), seçkin zincir mağazalarda kurulan stantlarda ve alışveriş merkezlerinde bulunan LSV Dükkân Stantlarından satışa sunuyorlar. Satıştan elde edilen kaynak yine çocukların tedavisine aktarılarak, annelerin rehabilitasyonu ve meslek sahibi olması sağlanıyor.

2018 yılı ile birlikte artık 20 yaşında olan LÖSEV daha da renklendi, yeni tasarlanan logosuna renkler ve evrensel anlamları ile halkımıza daha yakın olmayı amaçladı. İyiliğin, yaratıcılığın, üretmenin, kardeşliğin güvenin ve kararlılığın gücünü renklerle birleştirerek “Hayatımız Çocuklarımız” diyor ve her zamankinden güçlü yola devam ediyor.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KÖYÜ

13 Haziran 2010’da açılan 13.000 metrekarelik Lösemili Çocuklar Köyü’nde tedavi için Ankara’ya gelen ve yaşam koşulları uygun olmayan lösemili ailelere 5 yıldızlı otel hizmeti veriliyor. Aileler hiçbir ücret ödemeden konaklayabiliyorlar. Köyde, lösemili çocukların tedavileri boyunca misafir olacakları, içinde çamaşır makinesinden çay kaşığına kadar her şeyin bulunduğu konukevleri yer alıyor. Eğitimin son derece önemli olduğunun bilinciyle 2008 yılında dünyanın ilk ve tek Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu’nu Ankara’da hizmete açan LÖSEV, kolej düzeyinde eğitim vererek öğrencilerin yemeğinden kırtasiyeye dek ihtiyaçlarının tamamını ücretsiz olarak karşılanıyor. Çocuklar maskeli oldukları yada hijyen sebebiyle sorun yaşamıyorlar.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.