Yaşanabilir daha sessiz bir Polatlı için kampanya

Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Polatlı'da yaşanan keyfi ve gereksiz korna çalma alışkanlığına bağlı ses kirliliğine karşı kampanya başlattı.

Yaşanabilir daha sessiz bir Polatlı için kampanya
Yayınlanma:
Güncelleme:

Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, keyfi ve gereksiz korna çalma alışkanlığına karşı; "Boşa Korna Çalma-Korna Çalmakla Trafik Açılmaz-Sağlıklı ve Huzurlu bir Polatlı İçin Lütfen Kornaya Basmayalım-Yaşanabilir Daha Sessiz ve Huzurlu Polatlı" sloganlarının yazılı olduğu afişler ile bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı.

Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak, Trafik Haftası münasebeti ile gürültü kirliliği konusunda bir farkındalık oluşturmak için projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Tarhan, kampanyaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Kampanyamıza öncelikle odamıza bağlı faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarımızda ve yoğun trafiğin yaşandığı caddelerde  afişlerimizi asarak başladık. Bu başlangıç inşallah  ilçemizdeki diğer sürücülerimize de örnek olacaktır. Bu sayede yaşanabilir, daha sessiz ve huzurlu bir Polatlı'ya sahip olacağız. Korna bir ses değil, gürültüdür. Gürültü şehri kirletir; bir nevi çevre kirliliği yaratır. Bu kirlilik; saldırganlık, sinirlilik, yüksek tansiyon, işitme kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok istenmeyen rahatsızlıklara sebep olabilir. Yani korna sesi sadece psikolojik değil, fizyolojik olarak da insan sağlığını etkiler. Korna sesinin gürültü seviyesi 120 desibeldir. Günde 7,5 dakika boyunca bu seviyedeki gürültüye maruz kalmak işitme kaybına yol açabilir. Polatlı'da tüm sürücülerimize gereksiz kornadan vazgeçerek, bu harekete destek vermesi çağrısında bulunuyoruz. Bu kampanya inşallah bütün illerimize, ilçelerimize de örnek olur."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.