Yeni kavşaklarda ilk gün rahatlığı! Ankara trafiği nefes aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından rekor bir sürede yapımı tamamlanarak, hizmete açılan yeni kavşaklar, okulların açıldığı ilk gün Başkent trafiğine adet can yeleği oldu.

Yeni kavşaklarda ilk gün rahatlığı! Ankara trafiği nefes aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından rekor bir sürede yapımı tamamlanarak, hizmete açılan yeni kavşaklar, okulların açıldığı ilk gün Başkent trafiğine adet can yeleği oldu. Akköprü, Samsun Yolu Türk Telekom Önü ve Dikmen Kepekli Kavşaklarının tamamlandığını “ilk geçişi” kendi kullandığı makam aracıyla yaparak açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Söz verdiğimiz gibi okulların kapanmasıyla başlayan çalışmalarımızı, okullar açılmadan bir gün önce hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ankaralılarımıza, çalışmalar süresince bize karşı gösterdikleri sabır ve özveri için teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ KAVŞAKLAR TRAFİĞİ RAHATLATTI

Başkan Tuna’nın talimatıyla Başkent trafiğinde yoğunluğa neden olan noktaların tespit edilmesiyle özellikle Samsun Yolu Türk Telekom Önü, Akköprü ve Dikmen kavşaklarında okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatili boyunca bayram tatili arası vermeden ekipler tarafından 7/24 esasına dayalı hummalı bir çalışma gerçekleştirildi ve okullar açılmadan üç kavşak da trafiğe açıldı. Okulların açıldığı ilk gün de sabah saatlerinde başlayan yoğunluğa nefes aldıran yeni kavşaklar, gün geçtikçe yeni yönlendirme levhaları ve sinyalizasyon sistemiyle daha da anlaşılır hale gelecek. Başkentliler, asfaltı, çizgileri ve levhalarıyla, yepyeni ve konforlu yeni kavşaklarla karşılaştıkları sabah saatlerinden itibaren rahat bir trafik akışıyla, çocuklarını okullara yetiştirmenin, işlerine varabilmenin mutluluğunu yaşadılar.

AKAY’DAKİ ALTYAPI DA TAMAM

Kış ayları öncesi Başkent’teki sel baskınlarının önüne geçecek önemli bir çalışmaya da başlayan Büyükşehir Belediyesi, tespit ettiği 15 ayrı noktada içme suyu ve yağmur suyu hattı yenileme çalışmalarına hız verdi ve öncelikle Akay Kavşağı’ndaki çalışmaları okullar açılmadan tamamladı. Bölgenin hassas bir nokta olması sebebiyle, itinalı ve özenli bir çalışma yürüten ekiplerin geceli gündüzlü yoğun mesaisi sonucu Akay Kavşağı trafiğe açıldı. Altyapıyı baştan sona yenileyip, yolları asfaltlayan ve çizgilerini çekerek, dört dörtlük bir şekilde trafiğe açan ekipler, bölgeye gelen Başkentlileri, büyük sürprizle karşılamış oldular.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.