Yenimahalle dünden daha da güzel olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’den, Yenimahalle için 232 vizyon projelerini açıkladı.

Yenimahalle dünden daha da güzel olacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediye başkan adayı Tiryaki; “Yeşil alanlar, toplum merkezi, kültür sanat yatırımları, mahalle bahçeleri, spor, eğitim ve kültür yatırımları, engelsiz ve akıllı kent uygulamaları ile farklı kategoride sayısız yatırım gerçekleştireceğiz” diyen Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “Yenimahalle’nin insan odaklı bir belediyecilik anlayışı ile yenilenmeye ihtiyacı var. Mahalle kültürünün yeniden canlandığı, çocukların, gençlerin pek çok alanda yaşam standartlarının yükseldiği, sanat ve sporla dolu bir Yenimahalle inşa etmek istiyoruz. Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile herkesin özgürce yaşadığı, gelişmiş ülke standartlarında bir Yenimahalle hedefi ile yola çıktık. 
Yenimahalle’de Türkiye genelinde ses getirecek projeler hayata geçireceğiz. Projelerden birçoğu Türkiye’de ilk olacak. Bu doğrultuda ilçenin ihtiyacına göre modern ve Avrupa standartlarında birçok projeyi Yenimahalle’ye kazandıracağız. Kentler sürekli gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurarak inşa edilmelidir. Bu nedenle biz hazırladığımız projeler ile Yenimahalle’nin 100 yıl sonrasını, doğmamış çocukların yaşam alanlarını dahi planladık. Yani bu stratejik planlama sayesinde bileceğiz ki; her sabah uyandığımızda Yenimahalle dünden daha güzel olacak! Sadece mevcudu muhafaza edecek bir belediyecilik anlayışı yerine tasavvur ve tahayyüle dayalı, şehirlere yönelik hayalleri olan, her manada sağlıklı bir neslin yetişmesine öncülük edecek bir belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var. Gelin,  hep beraber bir hayal kuralım ve bu hayalimizi el birliği ile gerçek yapalım” diye konuştu. 
YENİMAHALLE’NİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR
Altındağ’da gerçekleştirdiği projeler ile marka isim haline gelen Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Yenimahalle’de hayata geçireceği 232 projeyi Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, “Şimdi Yenilenme Zamanı” Proje Tanıtım Toplantısı’nda açıkladı. Yenimahalleli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki  katıldı. 

KENT KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

“Şimdi Yenilenme Zamanı” Proje Tanıtım Toplantısı’nda Yenimahallelilerin, “Veysel Tiryaki demek yenilik demek” sloganları ile karşılanan Veysel Tiryaki, projelerle ilgili şunları söyledi, “Biz dürüstlüğün, kalkınmanın, emeğin tarafıyız. Biz; kardeşliğin, adaletin tarafıyız. Biz Yenimahalle’de yeniliğin, coşkunun, heyecanın ve kararlılığın tarafıyız. Görev yaptığımız her yerde insanların kalplerinde iz bıraktığımıza inanarak, şimdi ‘yeni’ sözler söyleme,  ‘yeni’ hikayeler yazma zamanının geldiğine inanıyoruz. Yenimahalle de insan odaklı bir yaklaşıma ihtiyaç var. Önceliğine insanı alan;  çocukları, gençleri, kadınları, erkekleri,   yaşlıları, dezavantajlı grupları önemseyen, onlar için düşünen, onlar için iş üreten bir anlayışla Yenimahalle’yi yöneteceğiz. Yenimahalle’yi diğer ilçelerden ayıran, ona has, görüldüğünde onu çağrıştıran, Yenimahalle'ye özgü bir niteliği ya da objesi yok. Bir şehir ancak kimliği olursa diğerlerinden ayrışır, markalaşır. Yenimahalle'ye köklerinde var olan fakat bugün kaybettiği kent kimliğini yeniden kazandıracağız. Yenimahalle’ye özgü Veysel Tiryaki projeleri ile kent kimliğine sahip çıkacağız. 
Yenimahalle kent kimliğinin en güçlü elemanları olan çiftlik, sanayi, mahalle kültürü ve çok kültürlülüğü geliştirecek yatırım ve icraatlar yapacağız. Yenimahalle adı üstünde yeni bir mahalle olarak kurulmuş olmasına rağmen geçen zamanla hızlı ve çarpık kentleşme, toplumsal dönüşüm süreçlerine koşut olarak mahalle kavramından uzaklaşmış, mahalle kültürünü kaybetmiş. Yenimahalle’de mahalleyi ve mahalle kültürünü yeniden canlandıracağız. Hedefimiz, her mahallede; okul, park, mahalle meydanı, çocuk merkezi, gençlik merkezi, kadın merkezi, spor tesisi, kütüphanesi, mahalle çarşısı, mahalle camisi, taziye evi, kültür ve sanat mekanları yapmak olacak. 

BİZ YENİMAHALLE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Buz pateni pisti, amatör kulüpler spor kompleksi, 11 adet mahalle spor tesisi, 7 adet yüzme havuzu ve spor merkezi, trafik güvenliği eğitim parkı, motor sporları pisti, 8 adet aile sağlığı merkezi, ağız ve diş sağlığı merkezi, hasta ve yakınları için ek konukevi, mahalle camileri, 16 adet taziye evi ve 11 adet meydanlı mahalle çarşısı gibi pek çok alanda yeni yatırımlarla Yenimahalle’yi yeniden inşa edeceğiz. Engelsiz ve Akıllı Kent Uygulamaları, erişebilir mekanlar, yaş, cinsiyet ve yetilerin farklılığına karşın tüm bireylerin kentten eşit oranda faydalandıkları mekanları yaratacağız. Kentsel mekanlar engelli ya da engelsiz tüm bireyler için herhangi bir sınırlandırma ya da kısıtlama yaratmadan fonksiyonel olarak tasarlandık. Engelsiz ulaşım kapsamında, yeni inşa edilecek belediyeye ait tüm yeşil alan ve tesislerde engelli ulaşılabilirliği ön planda tutacağız.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.