Ankara’da dostluk bozulmadı

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Eryaman Stadyumu’nda ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Bursaspor’u konuk etti. Mücadele yine dostça ve kardeşçe 0-0 biterken iki takım sahadan birer puanla ayrıldı.

Ankara’da dostluk bozulmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Eryaman Stadyumu’nda ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Bursaspor’u konuk etti. İki kardeş kulübün dostça ve kardeşçe başladığı mücadele yine dostça ve kardeş 0-0 biterken iki takım sahadan birer puanla ayrıldı.

İLK YARIDA GOL YOK

Spor Toto Süper Ligin 25. haftasının önemli maçında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü ile Bursaspor Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldiler. Maçın başından sonuna kadar büyük çekişmenin ve heyecanın yaşandığı mücadelenin ilk yarısına ev sahibi sarı lacivertliler iyi başladı. Rakibine göre daha çok gol pozisyonuna girmesine karşın bunlardan bir türlü yararlanamadı. Gelişen ataklar Bursaspor kalesinde tehlike yaratmaktan ziyade kaleci Okan’da kalırken, buna karşın konuk Bursaspor ise ani ataklarla gol aradı. İki takımın mücadelesinden gol sesi çıkmayınca devre 0-0 sona erdi.

ankaragucu-1-011.jpg

BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ    

Maçın ikinci yarısına iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Bu devrede konuk Bursaspor daha iyi bir futbol ortaya koyup daha güzel bir futbol sergiledi. Ankaragücü kalesinde geliştirdiği ataklarda sarı lacivertli ekibin kalecisi Altay Bayındır kalesinde devleşerek rakibe gol izni vermedi. Sarı lacivertli ekip son dört haftaya göre ortaya koyduğu oyunla hayal kırıklığı yarattı ve gol pozisyonuna giremedi. Orta saha mücadelesi şeklinde bu geçen bu devrede gol kaydına muvaffak olamayınca mücadele başladığı 0-0 sona erdi. Ankaragücü bu sonucun ardından puanı 31’e yükseltirken, Bursaspor ise puanını 28’e çıkardı.

ANLAMLI BAĞIŞ

Öte yandan Ankaragücü Kulübü anlamlı bir davranışa imza attı. Sarı lacivertli kulüp geçen hafta deplasmanda Antalyaspor’u deplasmanda 4-2 yendiği maçın ardından dönüş yolunda kaza geçirip hayatını kaybeden iki taraftarı Mert Çakır ve Eren Açıkgöz'ün ailelerine Bursaspor maçında toplanan hasılatı bağışlayarak örnek bir davranışta bulundu. Kulübün maçtan elde edilen gelirle iki aileye birer ev alıp hediye edeceği öğrenildi. Sarı lacivertli kulüp maçın oynanacağı Eryaman Stadyumu'nun koltuklarına üzerlerinde “Mert, Eren unutmayacağız” yazılı 20 bin adet siyah tişört bıraktı.

EN KÖTÜ FUTBOL

Teknik direktörlüğe Mustafa Kaplan’ı getirdikten sonra büyük bir çıkış yakalayan MKE Ankaragücü dört maçlık bir periyotta üç galibiyet bir beraberlik alarak ligin alt sıralarından kurtulma yolunda önemli bir adım atmıştı. Dört hafta sonra Bursaspor karşısına galibiyet için çıkan sarı lacivertliler bu maçta ortaya koydukları performansla hayal kırıklığı yarattı. Gerek ilk yarıda gerekse ikinci yarıda gol pozisyonu bulmakta zorlanan ev sahibi takım ilk kez bir maçı ciddi bir gol pozisyonuna giremeden tamamladı. Bu maçta kaleci Altay Bayındır takımının yine en iyisi olurken Bursaspor atakları karşısında kalesine gole kapatarak alınan bir puanda önemli pay sahibi oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.