Ankaragücü sonunu getiremedi

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor karşısında girdiği pozisyonları değerlendiremeyince Malatya'da boynu bükük döndü.

Ankaragücü sonunu getiremedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında Evkur Yeni Malatyaspor karşısında girdiği pozisyonları değerlendiremeyince Malatya'da boynu bükük döndü. 

Yeni Malatyaspor Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona ererken goller ikinci yarıda geldi. Sarı kırmızılara galibiyeti getiren golleri ikinci yarıda Adem Büyük, Giulherme ve Ahmet Ildız atarken Ankaragücü'nün tek sayısı Dever Orgill’den geldi.

31 PUANDA KALDI

Bu sonucun ardından Evkur Yeni Malatyaspor puanı 37’ye çıkarıp ligde beşinci sıraya çıkarken, MKE Ankaragücü 31 puanla ligde 14’üncü sıraya indi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen iki haftalık aranın ardından sarı lacivertliler 7 Nisan Pazar günü kendisi ligde sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, Evkur Yeni Malatyaspor ise deplasmanda 7 Nisan Pazar günü şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

İLK YARIDA GOL YOK

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Ankaragücü ile son yedi haftadır galibiyet yüzü göremeyen Evkur Yeni Malatyaspor arasındaki mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmadı. İki takımın rakip kalelerde yakaladığı fırsatları gole çeviremediği bu devrede kaleciler ortaya koydukları performansla takdir topladı. İkinci yarıda ev sahibi Malatya daha etkili bir futbol ortaya koyarak farklı galip gelmesini bildi. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Adem Büyük, Giulherme ve Ahmet Ildız atarken Ankaragücü'nün tek sayısını Dever Orgill kaydetti.

KARŞILIKLI ATAKLAR

Maçın başlamasıyla birlikte iki takımda kontrollü bir oyun sergiledi. Ankaragücü deplasmanda oynamanın verdiği dezavantajla daha ziyade kontra ataklarda gol aradı. Karşılıklı ataklarla geçilen bu devrede iki takımda gol kaydına muvaffak olamayınca devre başladığı gibi 0-0 sona erdi. Ankaragücü forvetleri bu yarıda biraz dikkatli olup son paslarda hata yapmamış olsalardı ilk yarıda soyunma odasına önde gitmemeleri işten bile değildi.

ÜÇ GOL BİRDEN

İkinci yarıya ev sahibi Malatya iyi başladı ve bu devreye üç gol birden sığdırdı. Buna karşın Ankaragücü Dever Orgill’le yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi. 52. dakikada Ante Kulusic ceza sahası içinde Aleksic’i düşürünce Malatyaspor penaltı kazandı topun başına geçen Adem Büyük topu kaleci Altay Bayındır’ın sağından filelere gönderip durum 1-0 yaptı. 58. dakikada Ömer Şişmanoğlu’nun şutu Michal Pazdan’dan sekip Guilherme’nin önünde kalınca bu futbolcu topu koş kaleye gönderip durumu 2-0’a getirdi.

TEK GOL ORGİLL’DEN

Aradaki farkı azaltmak için rakip kalede gol arayan Ankaragücü bu isteğine72. dakikada Dever Orgill’e kavuştu. Bu dakika içinde Sincere'in geri pasında rakiplerinden daha atak davranan Orgill araya girip topu kaparak kalecinin uzanamayacağı köşeye bırakarak durumu 2-1’e getirdi.  74. dakikada Orgill’in kafa vuruş ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. 82. dakikada İlhan Parlak müsait durumda olmasına karşın boş kale yerine topu üstten auta gönderdi. Maçın uzatma dakikalarından eline geçen fırsatları iyi değerlendiremeyen Ankaragücü kalesinde üçüncü golü gördü. 93. dakikada Ahmet Ildız Ankaragücü savunmasını hazırlıksız yakalayıp boş kaleye topu göndererek maçın skorunu tayin etti Evkur Yeni Malatyaspor 3, Ankaragücü 1.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.