Ankaralıların keyif haftası

MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor haftasonu oynadıkları maçlarda rakiplerini yenerek haftayı üç puanla kapattı. Sezon başından bu yana ilk kez üç Ankara takımı aynı hafta içinde rakiplerini yenme başarısını gösterdi.

Ankaralıların keyif haftası
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor haftasonu oynadıkları maçlarda rakiplerini yenerek haftayı üç puanla kapattı. Sezon başından bu yana ilk kez üç Ankara takımı aynı hafta içinde rakiplerini yenme başarısını gösterdi.

Profesyonel liglerimizde mücadele eden üç takımımız bu hafta birbirinden zorlu maçlara çıktılar. Spor Süper Ligde MKE Ankaragücü, Spor Toto Birinci Ligde Osmanlıspor ve Gençlerbirliği haftayı üçer puanla kapatarak Ankara’ya mutlu bir hafta sonu yaşattılar. Özellikle Osmanlıspor’un deplasmanda liderlik için çıktığı maçta Abalı Denizlispor karşısında almış olduğu galibiyet muhteşemdi.

genclerbirligi-003.jpg

ANKARAGÜCÜ ÇIKIŞTA

Üst üste 8 maç sahadan yenilgiyle ayrılan MKE Ankaragücü teknik direktör Mustafa Kaplan yönetiminde son üç haftada toparlanarak yeniden bir çıkış yakaladı. Sarı lacivertliler ilk önce Kasımpaşa’yı 3-0 yenip ilk iç saha maçından 3 puanla ayrıldıktan sonra bu kez deplasmanda Akhisarspor ile 0-0 berabere kalarak bir puanla Başkente döndü. Ankaragücü son olarak kendisi ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 yenerek yeni bir çıkış yakaladı.

YENİ TRANSFERLER TAKIMA GÜÇ VERDİ

Transfer yasağının kalkmasının ardından kadroya kattığı 12 futbolcu ile çıkış yakalayan Ankaragücü bu yarıda şu isimleri transfer etti; 31 yaşındaki Polonyalı stoper Michal Pazdan, Yunanistan’ın PAOK Thessaloniki takımından sağbek 25 yaşındaki Stelios Kitsiou, Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımından 32 yaşındaki Hırvat stoper Ante Kulisic, Kongo Cumhuriyeti’nden 30 yaşındaki ön libero Wilfred Moke, PAOK Thessaloniki 28 yaşındaki Fransız Thibault Moulin, Sivasspor’da forma giyen 30 yaşındaki forvet oyuncusu Aydın Karabulut, Göztepe’den 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Arjantinli Óscar Scarione, Brezilya’nın Flamengo takımından Arjantinli 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Héctor Canteros, Portekiz’in Vitoria Guimares takımından 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Yeni Zelendalı Tyler Boyd, İngiltere’nin Leeds United takımından 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Malili Hadi Sacko, Avusturya’nın Wolfsbergger AC takımından 28 yaşındaki Jamaikalı santafor Dever Orgill’a takıma katan sarı lacivertliler ikinci yarıdaki çıkışta büyük katkıları oldu.

osmanlispor-004.jpg

ANTALYA MAÇI ÖNEMLİ

Sarı lacivertliler bu galibiyetin ardından puanını 27’ye yükselterek 13’üncü sıraya yükselerek bir nebze olsun rahat bir nefes aldı. Fakat Ankaragücü tehlike geçmiş değil. Ligin alt sıralarında ligde kalma yolunda büyük bir mücadele var. Sarı lacivertliler için bu hafta deplasmanda oynayacağı Antalyaspor maçı belirleyici maçlardan birisi olacak. Bu maçtan alınacak üç puan ligde kalma yolunda büyük bir adım olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.