Bir dakikada iki gol

Osmanlıspor yoluna doludizgin devam ediyor. Spor Toto 1. Lig'in 19. haftasında deplasmanda Giresunspor’a konuk oldu.

Bir dakikada iki gol
Yayınlanma:
Güncelleme:

Osmanlıspor yoluna doludizgin devam ediyor. Spor Toto 1. Lig'in 19. haftasında deplasmanda Giresunspor’a konuk oldu. İlk yarısının 0-0 sona erdiği maçta ikinci yarıda baskılı ve etkili bir futbol ortaya koyan Ankara temsilcisi zorlu maçtan 2-0 galip ayrılarak yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

OSMANLI İYİ BAŞLADI

Teknik direktörlüğü Mustafa Reşit Akçay’ın yerine Osman Özköylü’yü getirdikten sonra müthiş bir performans ortaya koyan Osmanlıspor oynadığı son 8 maçın 7’sini kazınıp 2’sinden de beraberlikle ayrılarak üçüncü sıraya yükseldi. Mor sarılılar deplasmanda konuk olduğu Giresunspor’u 76. dakikada Sinan Kurt ve 77. dakikada Eric Ayuk’un golleriyle 2-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Güçlü rakibi karşısında maçın ikinci yarısında savunmada dikkatli oynayıp hücumda yakaladığı pozisyonları gole çeviren mor sarılılar zor geçmesi beklenen deplasmandan kolay bir galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürdü.

İLK YARIDA GOL YOK

Haftanın önemli maçında Giresunspor ile Osmanlıspor karşı karşıya geldi. İki takımın kontröllü bir oyun ortaya koyduğu bu devrede ev sahibi yeşil beyazlılar daha aktif ve daha güzel bir futbol ortaya koymasına karşın girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. Buna karşın Ankara temsilcisi Osmanlıspor ile savunmasını sağlama alıp orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde gol görmemeyi amaçladı ve ilk 45 dakika boyunca bu isteğinde başarılı oldu. İki takımın karşılıklı ataklar ve gol girişimleri sonuç vermeyince maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

İkinci yarıya Osmanlıspor daha istekli ve etkili başladı. Rakip  kalede sık sık tehlikeli pozisyonlar yakalayan mor sarılılar 58. dakikada Giresunspor’da Berkan Yıldırım’ın kırmızı kart görmesinin  ardından 11 futbolcu ile oynamanan avantajını kullapın daha rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. Maçın 76. dakikasında ani gelişen Osmanlıspor atağından Giresun savunmasının çalımlarla geçen Sinan Kurt kaleci Kayacan Erdoğan’ın sağından topu filelere gönderipi takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden bir dakika sonra Osmanlıspor farkı ikiye çıkardı. 77. dakikada Giresunspor savunmasını hazırlıksız yakalayan Numan Lumanza’nın pasıyla altı pas içinde topla buluşan Eric Ayuk topu boş kaleye gönderip takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golden sonra daha rahat bir oyun ortaya koyan mor sarılılar oyunun bundan sonraki bölümünde topu iyi çevirip rakibine gol pozisyonu vermedi ve haftayı üç puanla kapatarak ligde 35 puanla üçüncü sıraya yükseldi. Başkent ekibi, teknik direktörlük görevine Osman Özköylü geldikten sonra oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve bir beraberlik alarak 22 puan topladı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.