Gençler Adana’yı üzdü

Şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 26. haftasında deplasmanda Adanaspor’u 1-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

Gençler Adana’yı üzdü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 26. haftasında deplasmanda Adanaspor’u 1-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Kırmızı siyahlı ekibe galibiyeti getiren gol 60. dakikada Jailton Da Silva Paraiba’dan geldi.

Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Adanaspor’un konuğu oldu. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi Emre Malok, Emin Yıldırım ve Hasan Hüseyin Tetik hakem üçlüsü yönetti. Heyecanlı, zevkli ve çekişmeli mücadelenin ilk yarısında her iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince bu devreden gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

TEK GOL JAİLTON’DAN

İkinci yarıya daha etkili ve istekli başlayan Gençlerbirliği rakip kalede sık sık gol pozisyonu aradı. Bu devrede ev sahibi Adanaspor daha ziyade savunmada kalıp kontra ataklarla gol aradı. İlk yarının aksine ikinci yarıda daha güzel ve çekişmeli bir maç vardı Adana’da. İkinci yarının 60. dakikası oynanırken Gençlerbirliği aradığı golü Brezilyalı forveti Jailson Parabia ile bulurken, bu gol, aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Bu golden sonra ev sahibi Adana atak yapıp gol pozisyonu bulmasına karşın Gençlerbirliği kalecisi Emrah Şalk bu ataklara geçit vermeyerek takımının deplasmandan üç puanla ayrılmasında büyük pay sahibi oldu.

GENÇLER DİREĞE TAKILDI

İlk yarının genelinde daha iyi bir oyun ortaya koyan Gençlerbirliği girdiği çok sayıdaki gol pozisyonundan yararlanamadı. Maçın 8. dakikasında sol kanatta topla buluşan Ahmet İlhan, ceza yayı üzerinde bekleyen Bogdan Stancu'ya pasını aktardı. Topu kontrol eden Stancu rakibini geçtikten sonra şutunu kaleye gönderdiği şutu kaleci İrfan Can topu köşeden kornere çeldi. 36. dakikada Gençlerbirliği kaptanı Selçuk Şahin’in serbest vuruşu kale direğinden geri geldi.

EMRAH SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarıda galibiyet golü için Adana kalesine yüklenen Gençlerbirliği bu devrede kalesinde çok sayıda gol pozisyonu gördü. Bu pozisyonlarda kırmızı siyahlı ekibin kalecisi Emrah Şalk sahneye çıkarak takımını ayakta tuttu. Maçın 60. dakikasında sol çaprazda topla buluşan Bogdan Stancu topu Alper Uludağ’a verdi. Alper’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Jailton Pariaba topu kaleci İrfan Can’ın bacaklarının arasından filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın uzatma dakikalarından Nadir Çiftçi’nin boş kaleye gönderdiği gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İki takımın çabaları başka gol getirmeyince Gençlerbirliği altın değerinde üç puanla Ankara’ya döndü.

AVERAJLA İKİNCİ

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği, puanını 54'e çıkarıp averajlı ikinci sıradaki yerini korurken Adanaspor ise 30 puanda kalarak 12. sıradaki yerini korudu. Gençlerbirliği, gelecek hafta evinde Boluspor'u ağırlarken, Adanaspor ise deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor’un konuğu olacak. Ligde Abalı Denizlispor 54 puan artı 19 averajlı liderliğini korurken Osmanlıspor ise 48 puanda kaldı. Hatayspor 47 puanla dördüncü ve Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ise 45 beşinci sırada bulunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.