Gençlerbirliği puanla döndü

Şampiyonluk mücadelesi Ankara ekibi Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında deplasmanda Afjet Afyonspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapatıp 48 puanla ligde ikinci sıraya yükseldi.

Gençlerbirliği puanla döndü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şampiyonluk mücadelesi Ankara ekibi Gençlerbirliği Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında deplasmanda Afjet Afyonspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı bir puanla kapatıp 48 puanla ligde ikinci sıraya yükseldi. Haftaya girilirken Osmanlıspor’un ardından üçüncü sırada bulanan kırmızı siyahlı ekip ligde kalma mücadelesi veren Afjet Afyon ile zorlu puan mücadelesine çıktı. Birçok gol pozisyonundan yararlanamayan Ankara temsilcisi rakibin savunmasını aşamayınca deplasmandan ancak bir puanla ayrılıp zirve takibini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Afyon Zafer Stadı’nda oynanan mücadeleyi Bülent Birincioğlu, Özgür Ertem ve Hüseyin Aylak hakem üçlüsü yönetti. Zorlu mücadeleye Gençlerbirliği iyi başladı. Hızlı ve etkili forvetleri ile Afyon kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başlayan kırmızı siyahlı ekip maçın 9. dakikasında öne geçme fırsatını kullanamadı. Bu dakika içinde Ahmet İlhan rakip savunmanın uzaklaştıramadığı topu önce düzeltti sonra 30 metreden ser bir vuruşla filelere göndermek istedi Afyon kalecisi Bekir Demircan son anda tokatlayarak kornere çelerek rakibin öne geçmesine izin vermedi.

AFYON GOLE YAKLAŞTI

Bu kez maçın 36. dakikasında ev sahibi Afjet Afyonspor gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde Gençlerbirliği savunmasının arasına atılan topu önünde bulan Aykut Uluç kırmızı siyahlı ekibin kalecisi Emrullah Şalk ile karşı karşıya kaldı. Emrah topu ancak ayaklarıyla uzaklaştırabildi dönen topu önünde bulan Ersel Aslıyüksek’in vuruşu boş kale yerine kale direğinin üzerinden auta çıktı. İki takımın ilk yarıda karşılıklı sonucu değiştirmeyince mücadele başladığı 0-0 sona erdi.

KARŞILIKLI ATAKLAR SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

İkinci yarıya bu kez ev sahibi Afyonspor iyi başlarken ilk gol pozisyonuna Gençlerbirliği girdi. Maçın 50. dakikasında Afyon ceza sahası dışında topla buluşan Stephane Sessegnon’un yerden sert ve düzgün vuruşunu Bekir Demircan son anda kornere çeldi. 60. dakikada Jailton Pariba’nın şutu kaleci Bekir’de kalınca Gençlerbirliği bir ataktan daha sonuç alamadı. Maçın 67. dakikasında bu kez ev sahibi Afyon’da Aykut’un soldan yaptığı güzel ortaya Oltan gelişine sert vurdu top az farklı auta gitti. Maçın 75. dakikasında Afyon yine bir golden oldu. Bu dakika içinde Ersel Aklıyüksek’in güzel ortasına iyi yükselen Emre Öztürk’ün kafa vuruşu kale direğinin yanından auta gitti. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince dostça başlayan mücadele dostça 0-0 sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.