Osmanlıspor nazara geldi

Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında liderlik yolunda büyük önem taşıyan maçta Osmanlıspor, evinde Gazişehir Gaziantep’e 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yarattı.

Osmanlıspor nazara geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında liderlik yolunda büyük önem taşıyan maçta Osmanlıspor, evinde Gazişehir Gaziantep’e 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yarattı. Ankara ekibinin üst üste 10’uncu galibiyet serisi sona erdi. Mor sarılılar Osman Özköylü döneminde oynadığı son 12 maçta 2 beraberlik dışında bütün maçlarını kazanarak kulüp rekoruna imza atmıştı.

ÜÇÜNCÜ SIRAYA İNDİ

Geçen hafta deplasmanda Alba Denizlispor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Osmanlıspor zirveden inmemek için evinde Gazişehir Gaziantep’i konuk etti. Mor sarılılar sahadan 14. dakikada Kerim Avcı’nın ayağından yediği golle 1-0 yenik ayrılarak hem liderliği kaybetti hem de üçüncü sıraya indi. Bu mağlubiyetin ardından Osmanlıspor’un üst üste aldığı 10 maçlık galibiyet serisi de son bulmuş oldu. Galibiyet parolası ile çıktığı maçtan yenik ayrılan mor sarılılar şampiyonluk yolunda büyük bir yara almış oldu.

osmanlispor-2-002.jpg

48 PUANDA KALDI

Bu mağlubiyetin ardından Osmanlıspor 48 puanda kalırken, Gazişehir Gaziantep aldığı bu önemli galibiyetten sonra puanını 39’a çıkarıp maç fazlasıyla altıncı sıraya yükseldi. Mor sarılılar haftaya deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya gelirken, Gazişehir Gaziantep ise evinde Tetiş Yapı Elazığspor’u konuk edecek. Haftaya play-off mücadelesi güçlü rakibi karşısında üç puan arayacak olan Ankara ekibi bu maçı kazanarak yeniden bir seri ve çıkış yakalamak için Adana’ya gidecek. Bu zorlu mücadele hafta Cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak.

ZORLU MAÇ ŞOK GOLLE

Maça Osmanlıspor iyi başladı. Rakip kalede etkili ataklar geliştirmeye çalışan Ankara temsilcisi maçın 14. dakikasında hiç beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Bu dakika içinde mor sarılı ekibin sağ kanadından kaptığı topla ceza sahasına giren Oğuz Ceylan altı pas üzerinde boş durumdaki takım arkadaşı Kerim Avcı’yı gördü. Topu önünde bulan Kerim boş kaleye topu göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra beraberlik için yüklenen Osmanlıspor 36. dakikada penaltı bekledi. Rakip savunma Merthan’ı ceza sahası içinde düşürmesine karşın maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu pozisyonu iyi seçemeyince ev sahibi beraberlik şansını kaçırdı. Bu pozisyona ev sahibi ekibin teknik heyet ve futbolcularının itirazı sonucu değiştirmeyince mücadelenin ilk devresi 0-1 Gazişehir Gaziantep’in üstünlüğü ile sona erdi.

BASKI GOLÜ GETİRMEDİ

İkinci yarıya daha hırslı ve istekli başlayan Osmanlıspor beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Fakat bir türlü gol yollarında etkili olamadı. Geliştirdiği cılız ataklarla tehlike yaratmak bir yana ciddi bir pozisyona bile giremediler. Maçın 65. dakikasında yine bir penaltı beklentisi oldu ev sahibinde. Bu dakika içinde rakip savunmadan Ahmet Kesim top yerine Burhan Eşer’in ayağına vurmasına karşın maçın hakemi bunu da es geçerek ev sahibinin ikinci penaltısını da vermedi. Bu dakikadan sonra konuk ekip skoru korumak için savunma yaparken, Osmanlspor’da beraberlik için girişimlerde bulunmasına karşın bunlardan bir sonuç alamayınca evindeki maçtan 1-0 yenik ayrılarak hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı.

FUTBOLCULARDAN ANLAMLI PANKART

osmanlispor-pankart.jpg

 

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.